Atatürk'ün Eğitim İle İlgili Sözleri

ATATÜRK'ÜN EĞİTİMLE İLGİLİ SÖZLERİ

-Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.

-Öğretmenler! Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve terbiyecileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.

-Öğretmenler! Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ordularınız için yalnız zemin hazırladı. Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam ettireceksiniz ve mutlaka başaracaksınız.

-Dünyanın her yanında Öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve saygıdeğer kişileridir.

-Gerçek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla olur. Cehalet kaldırılmadıkça toplum yerinde kalıyor demektir, yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor demektir.”

Eğitim bir toplumun mevcut zamanın ihtiyaçlarını karşılamak için olmazsa olmaz vazifesi olmalıdır. Çağdaş toplumlar mutlaka vatandaşlarının eğitimiyle yakından ilgilenerek zamanın gerisinde kalmalarına müsaade etmez. Yukarıdaki sözler M. Kemal'in eğitime verdiği önemi anlatması bakımından önemlidir. Atatürk aydın kişiliği, 4000 civarında okuduğu kitap ile insanların kafasındaki lider tipinden çok farklı olmayı başarabilmiştir. hemen hemen her konuşmasında eğitimin, bilimin öneminden bahseden Atatürk sürekli araştıran ve öğrenen bir kişilik olarak hayatı boyunca var olmuştur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme