L Harfi İle Başlayan Atasözleri ve Açıklamaları

- Leyleğin ömrü laklakla geçer : Amacı olmayan, tembel, işsiz güçsüz insanların hayatları sağda solda boş laflar etmekle geçer. Bu gibi insanlardan mümkün olduğu kadar uzak durmak gerekir.
- Lodosun gözü yaşlı olur : Güneybatı yönünden esen rüzgarın çoğu zaman yağmur getireceğini ifade eden halkın tecrübelerine dayalı bir atasözü.
- Lokma çiğnenmeden yutulmaz : Hangi iş olursa olsun başarıya ulaşması için bir emek sarf edilmesi gerekir. Lokmayı çiğnemeden yutarsak nasıl ki midemize zarar verir, emek harcamadan kazanılan para da haramdır ve günah getirir.
- Laf torbaya girmez: Bir sözün ağızdan çıktıktan sonra artık dönüşü yoktur. Bu yüzde n konuşmadan önce iyi ölçüp tartmalıyız ki sonradan pişman olmayalım.
- Lafla peynir gemisi yürümez : Ben şöyle yaparım, ben böyle yaparım demekle hiçbir yere varılmaz. eyleme geçmek  gerekir. Aksi taktirde söylenenler kağıt üzerinde kalmaktan öteye gidemez.
- Latife, latif gerek : Şaka yapmak insanların çok sevdiği bir şeydir. Ancak şakanın bile ince, kibar olması gerektiğini unutmamak gerek. 

1 yorum:

Deneme