P Harfi İle Başlayan Atasözleri ve Açıklamaları

- Padişahın bile arkasından kılıç sallarlar : İnsanlar birinin gücünden korkarak karşısında sussa bile onun arkasından atıp tutarlar.
- Papaz her zaman pilav yemez : Fırsatlar insanların karşısına her zaman çıkmayabilir. Bu yüzden ele geçen fırsatları iyi değerlendirmek gerekir.
- Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz : İman insanın iç dünyasını ile ilgilidir. Bu yüzden bizler birinin hareketlerine bakarak imanı ile ilgili kesin bir yargıya varamayız. Paranın da kimde olduğu belli olmaz. Bazıları çok zengindir ama kuruş harcamaz.
- Para parayı çeker : Bir çok iş sermaye ile büyütülebilir. Eğer para varsa yatırım yapıp daha fazlasını kazanabilirsin.
- Paran varsa cümle alem kulun, paran yoksa tımarhane yolun : Bir insanın malı mülkü varsa, parası pulu çoksa onun etrafında pervane olanlar çok olur. fakir, parasız insanların etrafında ise sıkıntıdan, dertten başka bir şey olmaz. 
- Paranın yüzü sıcaktır : Para öyle bir şeydir ki insanların aklını en kolay çalan varlıktır. Karakteri ne kadar da sağlam olsa öyle insanlara rastlarız ki para karşısında ilkelerinden taviz verirler. 
- Parayı veren düdüğü çalar : Bir Nasrettin Hocafıkrasına dayanan bu atasözünün anlamı parası olan kimselerin istediklerine daha kolay ulaşabilecekleridir. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme