Birlikten Kuvvet Doğar Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Birlikten Kuvvet Doğar Konulu Kompozisyon


Yaşamda insan tek başına her işini yapamaz . Tek yapılacak işler de vardır , birlik içerisine yapılması gereken  işlerde vardır .  Ancak şu bir gerçektir ki bir iş ister tek kişi tarafından yapılabilsin isterse de birkaç kişi ile beraber yapılabilsin her zaman beraber yapıldığında daha kolay ve daha çabuk biter  .  Çünkü insanlar birbirlerine muhtaçtır , beraberce  oldukları zaman sorun daha çabuk çözülür.


Birlikten gerçekten kuvvet doğar ve bu kuvvet daha da gelişir. Bunun en güzel Örneği Kurtuluş Savaşı ve  15 Temmuz örneğidir .  Kurtuluş Savaşında halk birlik ve beraberlik içindeki toprağını yabancı ülkelerin işgalinden kurtarmış , 15  Temmuzda da halk  sokaklara dökülerek seçilmiş hükumeti korumak ve demokrasiye sahip çıkabilmek için hep birlikte sokaklara dökülmüş ve hain darbe planını engellemiştir.  İnsan  grupla beraber olunca daha da kendini güçlü hisseder ve problemler daha çabuk çözülür. Atalarımız '' Bir elin nesi var, iki elin sesi var'',  atasözü ile bu gerçeği başka bir şekilde ifade etmişlerdir .


Bundan dolayı tek başına yapamadığımız işleri yakınlarımız ile beraber yapmalı ve  sorumlulukları beraber paylaşmalıyız . Beraber paylaşılan sorumluluklar da işlerini daha kolay çözer ve daha büyük işler yapar ve başarıya ulaşırsın . Bundan dolayı bir olun beraber olun ki daha güçlü olasınız.

8 yorum:

Deneme