15 Temmuz Demokrasi Şehitleri İle İlgili Mektup

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri İle İlgili Mektup

Yüce Türk Milletinin siz kahraman evlatları! O karanlık gecede ülkemiz yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığında sizler başkomutanın emri ile hiç canınızı düşünmeden kendinizi sokaklara attınız. Kiminiz abdestini alıp çıktı, kimisi ailesi ile veda ederek çıktınız ve sonunda ölüm olduğunu bilseniz de o darbe girişiminde bulunan asker görünümlü hainlere karşı durdunuz.

Tankların altına yattınız, alnınızdan vuruldunuz ama boyun eğmediniz, şehitlik mertebesine yükseldiniz. Kadınım, çocuğum, yaşlıyım demeden milli birlik ve beraberliğimizin bozulmaması için demokrasi mücadelesinde  hayatınızı kaybettiniz. Sizler Yüce Türk Milleti'nin yüce insanlarısınız. Zalimleri yerle yeksan ettiniz. Vatanımızı korudunuz. Mustafa Kemal'in '' söz konusu vatansa gerisi teferruattır'' sözü ile hareket ettiniz ve sokaklara döküldünüz.


Siz kahraman şehitlerimiz! Sakın ola gözünüz arkada kalmasın. Geride bıraktığınız çocuğunuz, eşiniz, ağabeyiniz, bacınız yani tüm aileniz Türk Milleti'ne emanettir. Bu emanetlerinize en iyi şekilde sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. O vatanı bölmek isteyen terör örgütüne karşı her zaman dimdik duracağız ve demokrasi nöbetlerimiz devam edecek ve  demokrasiyi ve cumhuriyeti sonuna kadar koruyacağız. Rahat uyuyun yerinizde ey imanlı milletin imanlı askerleri! Nurlar içinde, ışıklar içinde uyuyun. Emanet ettiğiniz ülkemize en iyi şekilde sahip çıkacağız emin olun. Sizleri çok seviyor ve minnetle anıyoruz yürekli yiğitler, yürekli analar, yürekli babalar.

4 yorum:

Deneme