Doğa Sevgisi İle İlgili Kompozisyon

Doğa Sevgisi İle İlgili Kompozisyon

Doğa Yüce Allah'ın insanoğluna sunduğu en büyük nimetlerden biridir .  Doğa bize her şeyi veren ve karşılığında bizden hiçbir şey almayan en önemli varlığımızdır . Fakat biz insanlar doğa çeşitli zararlar vermekteyiz . 

Havayı , suyu , toprağı kirletmekte  ve doğanın dengesi ile oynamakta , doğamıza çok büyük zararlar vermekteyiz .  İnsanların bilinçsize hareket etmesinden dolayı orman alanlarımız azalmakta , yeşil alanlarımız yok olmaktadır . Sanayinin  bilim ve teknolojinin hızla gelişmesi ile insanlığa fayda sağlanırken aynı zamanda da doğaya büyük zararlar verilmektedir . Sanayiden çıkan zehirli gazlar havaya karışmakta ve hava kirliliği ortaya çıkmakta , çeşitli teknolojik aletlerin yaygınlaşması ile radyasyon yayılmakta , araziler yanlış kullanılmakta , kaçak avlanma yapılmakta , sularımız kirlenmekte ve daha neler neler … Doğamızı olumsuz etkilerden korumak için onu korumalı ve ona sahip çıkmalıyız . Doğamızı elimizden geldiği kadar temiz tutmalı ve  çöplerimizi çöp kutularına atmalıyız . Doğamız bizim için bulunmaz bir hazinedir . Onun için onu kirletmek ve onun doğal dengesine zarar vermek yerine onu çok sevmeli ve kıymetini bilmeliyiz . Doğaya zarar veren insanları uyarmalı ve doğayı koruma ile ilgili insanlara eğitim verilmelidir.


Doğa  hepimizin yaşam alanıdır , onun için doğamızı çok  sevelim ve doğanın doğal dengesine uygun işler yaparak onu daha da güzelleştirelim .

2 yorum:

Deneme