Ailenin Önemi İle İlgili Kompozisyon

Ailenin Önemi İle İlgili Kompozisyon

     Aile bir toplumun çekirdeğini oluşturan bir milletin devamını sağlayacak olan nesillerin yetiştirilmesini sağlayan en önemli kurumdur . Aile kurumunun önemi o kadar büyüktür ki aile kurumunun önemini kaybettiği toplumlar için rahatlıkla ahlakın ve birlik beraberliğin çözüldüğü toplumlar diyebiliriz .

İlk okulumuz anne ve babamız , varsa abimiz ablamız ya da küçük kardeşlerimizin olduğu ailemizdir . Hele bu aile içerisinde babaanne , dede varsa o zaman daha da bir güzel olur . Sevgiyi , saygıyı , birlik ve beraberliği ailemizde öğreniriz . Mutlu bir ailede büyümek kadar insanlar için daha önemli hiçbir şey olmadığını düşünüyorum . Çünkü mutlu ailelerde yetişen çocuklar hem aileleri hem de milletleri için hayırlı işler yapan bireyler oluyorlar . Aile dağıldığı zaman maalesef bu durumdan en çok çocuklar etkileniyor . Düzenli bir ilgi göremeyen çocuklar sevme sevilme ihtiyacını sokakta karşılamaya çalışıyor bu da maalesef çoğu zaman olumsuz sonuçları beraberinde getiriyor . Kötü alışkanlıklar ve umutsuz bir yaşamın temelleri çatırdayan ya da dağılan ailelerde atılıyor .


Aile kurumunun ayakta kalması çok önemlidir . Aileler dağıldığında ya da gençler aile kurmaktan kaçınmaya başladığında bu geleceğimiz için büyük tehlike demektir . Çünkü nüfusumuzun devam etmesi ve aynı zamanda bu nüfusun mutlu ve huzurlu bir biçimde hayata atılması için iyi bir aile eğitimi alması şart . 

4 yorum:

Deneme