Anneler Günü İle İlgili Kompozisyon

Anneler Günü İle İlgili Kompozisyon

Dünyadaki tüm insanlar bir tarafa o bir tarafa denilse her halde annelerimizin değerini ifade etmeye yine de yetmez . Bizleri dünyaya getiren , bebekliğimizden çocukluğumuza , çocukluğumuzdan gençliğimize kadar hayatımızın her safhasında yanımızda olan annelerimiz bu dünyadaki en mübarek insanlardır .

Dünyadaki ilk öğretmenlerimiz , sevgi duygusunu bize ilk olarak tattıran annelerimizdir . Bu yüzden hepimiz onların sevgisine ve koruyuculuğuna muhtacız . Şairin dediği gibi " Anne başa taç imiş her derde ilaç imiş / Bir evlat pir olsa da anneye muhtaç imiş . " Onlar ki türlü cefa çekerek bizi bu dünyaya getirmiş , bizler doymadan kendi bir lokma yememiş , bizleri giydirmeden kendi üzerine bir şey almamıştır . Hayatının merkezine evlatlarını koymuş ve onların sağlığı ve mutluluğu için adeta saçını süpürge etmiştir . Daha sayamayacağımız kadar sıkıntılara sırf bizim için direnmişlerdir .

Evet zaman geçiyor ve bizler büyüyoruz ama yine de annemizi görünce başımızı dizine koymaktan kendimizi alamıyoruz . Onun dizine yatıp başımızı okşaması yaşımız kaç olursa olsun bize sonsuz bir huzur veriyor . Bizim için bu kadar değerli olan annelerimizin kıymetini onları kaybetmeden anlamalı ve onların mutluluğu için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız . Unutmamak lazım ki " cennet anaların ayakları altındadır . " 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme