Nasıl Bir Doğada ve Sosyal Çevrede Yaşamak İstediğinizi Anlatan Bir Kompozisyon

Nasıl Bir Doğada ve Sosyal Çevrede Yaşamak İstediğinizi Anlatan Bir Kompozisyon

Nasıl bir doğa ve sosyal çevre ? sorusunu duyunca aklıma Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” şiiri geliyor . Ne diyor büyük şair bu şiirinde : Memleket isterim / Gök mavi , dal yeşil , tarla sarı olsun / Kuşların çiçeklerin diyarı olsun . Evet memleketimiz öyle cennet bir vatan ki her yeri ayrı bir güzel .

Ülkemiz yazı ile kışı ile , denizi ile karı ile , yemyeşil ormanları ile bozkırları ile bulunmaz bir güzellikte . Böylesi bir vatanda yaşarken bizlere düşen en önemli görev doğamıza sahip çıkmaktır . Ormanları korumak , sularımızın kirlenmesine müsade etmemek , hava kirliliğinin engellenmesini sağlamak için çalışmalar yapmak bizim bu ülkeye olan bir borcumuzdur .  Ben tertemiz havası ve suları olan , kuşların ve diğer tüm canlıların neşeyle şakıdığı bir doğaya sahip olmak isterdim . Tüm canlıların yaşam alanlarına saygı gösterilen bir doğada yaşamak en önemli isteğimdir .

Yine Cahit Sıtkı Tarancı “ Memleket İsterim “ adlı şiirinin başka bir bölümünde “ Memleket isterim / Ne zengin fakir , ne sen ben farkı olsun / Kış günü herkesin evi barkı olsun “ diyor . Bu dileklere katılmamak mümkün değil . Ben de aynı şekilde insanların bir birine yardım ettiği , herkesin yardımlaşma ve dayanışma içerisinde hayatını sürdürdüğü bir sosyal ortamda yaşamımı devem ettirmek isterdim .

Her bilinçli birey gibi bende tertemiz bir doğa ve insanların barış , huzur içerisinde yaşadığı  bir ortamda hayatımı sürdürmek isterim . Böyle bir aortam sağlanırsa gelecek kuşaklarda huzurlu ve mutlu yaşar .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme