Zararlı Alışkanlıkların Gençler Üzerindeki Etkisi İle İlgili Kompozisyon

Zararlı Alışkanlıkların Gençler Üzerindeki Etkisi İle İlgili Kompozisyon

Hepimizin hayatında bazı alışkanlıklar vardır . Bu tür alışkanlıklardan bazıları olumlu olurken bazıları da olumsuz olabilmektedir . Mesela spor yapmak , yürüyüş yapmak gibi faaliyetleri olumlu alışkanlıklara örnek olarak verebiliriz . Ama maalesef bazı alışkanlıklar da çok olumsuz olmaktadır ve bu tür alışkanlıklara kendini kaptıranların sayısı hiç de azımsanmayacak kadar fazladır .

Zararlı alışkanlıkların en yaygın olanlarının başında sigara , alkol , uyuşturucu gelmektedir .  Bu tür alışkanlıklar insanların sağlıklı düşünme becerisini olumsuz yönde etkilemekte , fiziksel olarak da hemen hemen her organımıza büyük zararlar vermektedir . Zararlı alışkanlıklar maalesef gençlik yıllarından itibaren kazanılmaya başlanmaktadır . Çünkü gençlik insan hayatının en coşkun , arkadaşlık ilişkilerinin ve bir gruba ait olma isteğinin en yoğun olduğu zamanlardır . Bu dönemlerde kötü arkadaşlıklar ya da olumsuz çevre gençlerin kötü alışkanlıklar kazanmasına neden olmaktadır . Kötü alışkanlıklar gençlerin en verimli çağlarının boşa gitmesine , üretken dönemlerinin heba olmasına sebep olur . Kötü alışkanlıklar gençlerin hem zihinsel hem de bedensel olarak çökmelerine sebebiyet verir .


Gençler bir milletin geleceğidir ve kötü alışkanlıklar bir milletin gençlerini esir alırsa o milletin geleceği kararır . Bu yüzden gençlerimizi bu tür alışkanlıkların pençesinden kurtarmak için her türlü çabayı göstermeliyiz .

5 yorum:

Deneme