Aza Kanaat Etmeyen Çoğu Hiç Bulamaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Aza Kanaat Etmeyen Çoğu Hiç Bulamaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon  

Para kazanma arzusu , daha iyi bir evde yaşama , daha iyi  ve lüks bir araba kullanma isteği , en yeni teknolojileri barındıran ürünlere sahip olma isteği birçok insanda bulunmaktadır . Ama şunu unutmamak gerekir ki bir insan ne kadar zengin olursa olsun akşama kadar giyeceği birkaç parça elbise , yiyeceği aşağı yukarı aynı miktarda yemektir .

Elbette herkes başkalarının hakkını gasp etmeden , kimseye zarar vermeden çalışıp çabalamalı ve en iyi imkanlara sahip olarak hayatını sürdürmelidir . Ama bir insan elindekilerle yetinmeyi bilmediği taktirde , sahip olduklarına şükretmeyi bilmediği sürece kazandığı hiçbir şey ona yeterli gelmez ki . Mesela aza kanaat etmeyen birisi en lüks arabaya sahip olsa fazla bir zaman geçmez bu sefer bir tane de yedek olsun der. Ya da şu şu özellikleri olan bir tane daha olsun der . Kısacası istekler hiç bitmez .


İnsan azla mutlu olmayı bilirse hırsa kapılıp para , mal , mülk için yaşayanlardan olmaz . Aza kanaat eden insanlar için para , mal , mülk yaşamı kolaylaştıran birer araç olmaktan öteye bir anlam taşımaz . Bu sebeple aza kanaat edelim , çok kazandığımız zaman da başkaları ile paylaşmasını bilelim .  

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme