Sizce Hayatta Başarılı Olmanın Şartları Nelerdir ? Kompozisyon Yazınız

Sizce Hayatta Başarılı Olmanın Şartları Nelerdir ? Kompozisyon Yazınız

Hayatta başarılı olmak için insanın kendisini yi tanıması gerekir . Kişi ilgi , istek ve yeteneklerinin ne olduğunu bilmelidir . Hedefler belirlenmeli ve bu hedefler doğrultusunda çalışmaya hiç yılmadan devam edilmelidir . Kişi hem ilgisinin hem de yeteneğinin olduğu bir işi yaparsa daha başarılı sonuçlar elde eder .

Hayatta başarılı olmak için sadece iyi bir mesleğimizin olması ya da çok zengin olmak gibi şeyler olmazsa olmazımız olmamalıdır . Hayatta başarılı olmak için öncelikle iyi insan olmalıyız . İnsanlara karşı art niyetli olmayan sevecen ve alçakgönüllü bir insan olmalıyız . Topluma faydalı olmak için, güzel ülkemizi , cennet ülkemizi daha iyi geliştirmek için derslerimize çok çalışmalı , ödevlerimizi yerinde ve zamanında yapmalıyız . Yani sorumluluk bilinci gelişmiş bir insan olmalıyız . İyi bir insan olduktan sonra çok çalışarak bir meslek sahibi olmalı ve yoksullara , öksüzlere , mazlumlara yardım eli uzatmalıyız . Başarılı olmak için önümüze çıkan engellere karşı dik durmalı ve sebat göstermeliyiz . Sabırsız olmamalı , sabırlı olmalıyız . Yine hayatta başarılı olmak için , örnek bir insan olmak için iyi işler yapmalı ve çevremizde yaptığımız iyi işler ile tanınmalıyız .

Boş oturup zamanımızın çoğunu televizyon başında geçirmemeli , sürekli araştırmalar yapmalı ve genel kültürümüz geliştirmeliyiz . Kişi kendisi ile barışık olmalı , kendisi ile barışık olmayan başarılı olamaz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme