Atatürk'ün Akılcılık ve Bilime Verdiği Önem İle İlgili Yazı Yazınız

Atatürk'ün Akılcılık ve Bilime Verdiği  Önem İle İlgili Yazı Yazınız

 Ülkelerin gelişip kalkınması için , dünya çapında gelişmiş bir ülke olmaları için ülke vatandaşlarının yapması gereken şeyler vardır . Bunlardan en önemlisi de ilim ve fen yolunda ilerlemektir . Mustafa Kemal de Türkiye Cumhuriyeti'nin ilim ve fen yolunda ilerlemesi için çok uğraşlar vermiş ve bunun için de  ülkesi için birçok yenilikler yapmıştır .

Hurafelere  , batıl inançlara inanılmaması gerektiğini savunmuş , ihtiyaç duyulan tek şeyin ilim ve fen olduğunu belirtmiştir . Biz Türk gençleri olarak ülkemize karşı birtakım sorumluluklarımız vardır .  Bunun için akla ve bilime önem vermeli , çocuklarımızın iyi  bir şekilde eğitilmesi için milli eğitime de önem verilmelidir . Gerici fikirler , topluma hiçbir katkısı olmayan , toplumu ilerletmeyen düşünceler toplumların  gelişmemesine sebep olur .  Ülkemizde bilim insanlarına çok önem verilmeli , onlar için gerekli maddi ve manevi olanaklar sağlanmalı ve  ülkemizin bilim yolunda gelişmesi sağlanmalıdır . Mustafa Kemal'in akıl ve bilime verdiği önemi şu sözlerinden de anlayabiliriz :


'' İlim ve fen nerede ise onu alacağız ve milletimizin her bir ferdinin kafasına koyacağız  '' diyerek ilim ve fenin çok önemli olduğunu vurgulamıştır .

1 yorum:

Deneme