Birlikten Kuvvet Doğar İle İlgili Kısa Kompozisyon

Birlikten Kuvvet Doğar İle İlgili Kısa Kompozisyon

İnsan hayatı tek başına yaşamaya çalışsa , iyi günlerini tek başına kutlasa , kötü günlerinde de hep yalnız olsa ve hiç çevresi olmasa hayat ne kadar da anlamsız ve sıkıcı olurdu . Oysa birlik içinde kardeşçe yaşamak , dostça yaşamak , sevgi ile yaşamak ve sorunlarımızı eş dostlarımızla ortadan kaldırmak daha kolay olur ve hayat da daha anlamlı olurdu .

Birlikten her zaman güç doğar . Örneğin ; bir iş sizin günlerce zamanınızı alabilir fakat yakın çevrenizden destek aldığınız zaman o zor olan işi birkaç günde halledebilirsiniz . Mesela anneler  kışlık yufka ekmeği açarlar ve bunun için de komşularından yarım alırlar . Yufka ekmeği yapmak zor olduğu için mutlaka birilerinin yardımı gerekir . Çünkü bu iş tek başına yapılabilecek kolay bir iş değildir . Hamuru yoğurmak , beze açmak ve daha birçok aşaması vardır . Komşular bir araya gelince ise işler kolaylaşır ve akşama kadar birçok ekmek yapılmış olur böylece birlikten kuvvet doğar .


Bunun için her zaman bir olmalıyız , güçlü olmalyız ve iyi ve kötü günlerimizde de birbirimizin yanında olmalıyız ve kocaman bir aile olmalıyız insanlıkla .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme