Cep Telefonunun Hayatımızdaki Önemini Anlatan Bir Sohbet Yazısı Yazınız .

Cep Telefonunun Hayatımızdaki Önemini Anlatan Bir Sohbet  Yazısı Yazınız .

Kitle iletişim araçlarından biri de cep telefonlarıdır . Cep  telefonları her ne kadar amacı dışında ve fazla kullanıldığında insanlara zarar veriyor olsa da amacına uygun kullanıldığı zaman çok faydası oluyor . Önceden ev telefonları vardı ve elimizde her yere götürülemiyordu . Şimdi ise cep telefonlarını her yere götürebiliyoruz ve sevdiğimiz kişilerle , yakınlarımızla istediğimiz zaman haberleşebiliyoruz .

Annemizi , babamızı özlediğimiz zaman uzak bir yerde isek görüntülü konuşma yapabiliyoruz ve böylece az da olsa onlara olan hasret duygumuzu gidermiş oluyoruz . Cep telefonlarından ayrıca internete girip istediğimiz bilgiye ulaşabiliyoruz .  İstediğimiz müziği indirebiliyor , istediğimiz videoyu izleyebiliyoruz cep telefonları sayesinde . Örneğin sosyal bilgiler ile ilgili bir ödevimiz varsa ve araştırılması gerekiyorsa hemen telefonun internetinden girip konuyu öğreniyoruz ve böylece ders de çalışmış oluyoruz .  Ya da bir ile gittiğimiz zaman aradığımız yeri telefonların yön bulma  işlemeleri ile buluyor ve böylece kimseye şu yer ne diye de sormak zorunda kalmıyoruz .  Cep telefonları günlük hayatımız daha da kolaylaştırmıştır .   Hasta olan komşularımız , akrabalarımız , eş ve dostlarımızı yanlarına gidecek imkanımız yoksa arıyor ve hal hatır sorarak sosyla yaşamımızı da devam ettirmiş oluyoruz .


İşte cep telefonlarının  bu ve bu benzeri olan birçok yararları vardır . Yeter ki amacımıza uygun kullanalım ve işi abartmayalım .

1 yorum:

Deneme