Dilin Hayatımızdaki Yeri ve Önemi İle İlgili Kompozisyon

Dilin Hayatımızdaki Yeri ve Önemi İle İlgili Kompozisyon

Dil , gelişmiş bir iletişim aracı olup ancak insanın varlığı ile  mümkün olan ,  bir milleti millet yapan ve diğer milletlerden ayıran en önemli unsurlardan biridir . Bir milletin dili o milletin kültürü , o milletin değeridir . Dil sayesinde milletlerin belli kimlikleri olur  . Bir milleti ayakta tutan ve o milletin devamlılığını sağlayan unsur dildir .  Milletlerin varlığı di ile mümkündür . Bunun için  milletler dilinin kıymetini bilmelidir . Dil aynı zamanda sosyal bir varlıktır . Çünkü kişiler kendisi ile aynı dili kullanan kimseler ile iletişim kurmak ister .  Dil biz Türk milleti'nin de hayatında çok önemli bir yere sahiptir . Çünkü bizi biz yapan en önemli değerlerden biridir . Bunun için Türk diline , Türkçe'ye sahip çıkmalı ve dilimizi korumalıyız . Dilimizde yabancı sözcüklerin girmesine izin vermemeli , Türk Dilinin dünya dilleri arasında yer alması için , bir bilim dili olmalı için millet olarak sürekli çalışmalar yapmalı ve toplumumuzu geliştirmeliyiz .

Özgür bir ortamda , başka milletlerin dilini konuşmak zorunda kalmadan kendi dilimizi konuşuyor olmak ve kendi vatanımızda nefes alıp veriyor olmak dünyanın en güzel duygusudur diye düşünüyorum . Milli benliğimizi kaybetmemek için , başka dillerin , başka milletlerin kültüründe eriyip yok olmamak için güzel Türkçemize , güzel Türk diline sahip çıkmalıyız . Dile sahip çıkarak dilimizin gelecek nesillerde de bozulmadan tertemiz bir şekilde var olmasını sağlamalıyız .

Ulu Önder Mustafa Kemal'de dile çok önem vermiş bununla ilgili şu sözleri söylemiştir .

*''Ülkesini ve yüksek istiklâlini  korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır.”
 “Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir.Çünkü, Türk milleti geçirdiği nihayetsiz felâketler içinde ahlâkını, ananelerini, hatıralarını, menfaatlerini, kısacası bugün kendi milliyetini yapan her şeyinin dili sayesinde muhafaza  olunduğunu görüyor.
''Türk dili, Türk milletinin kalbidir, zihnidir.''

2 yorum:

  1. teşekkürler çok güzel olmuş fakat biraz kolaylığa kaçıyoruz kopyalamayı açabilir misiniz :)

    YanıtlaSil

Deneme