Sabır acıdır ; Meyvesi Tatlıdır Atasözünden Ne Anlıyorsunuz ?

Sabır acıdır ; Meyvesi Tatlıdır Atasözünden Ne Anlıyorsunuz ?

Bir iş ya da bir olay karşısında insanlar sabır gösterirlerse sonucunda da rahat ederler . Sabretmek kolay değildir . İnsanın başına olmadık işler gelebilir , olmadık dertler açılabilir . Ya da insan bir sınavı kazanmak istiyorsa , bir meslek sahibi olmak zorundaysa belli bir birikim yapması yani çok çalışması gerekir . Bunun için de çalışmasını zamana ve günlere yaymalı ve bunu az da olsa düzenli yapmaya gayret etmelidir .

Bu işi yaparken de muhakkak sabırlı olmalı yani sebat göstermelidir . Çünkü sabırlı olmak zor iştir . Her insan sabırlı olamaz . Hemen sonucu görmek isterler ve sonuç belli olunca da hüsrana uğrayabilirler . Bunun için her zaman sabır göstermeli ve emeğimizin karşılığını er ya da geç olsa da bir gün mutlaka alacağımızı düşünerek durmadan yolumuza devam etmeliyiz . Her ne kadar sabırlı olmak zor bir durum ise de bunun sonucunda selamet olacaktır . Ne demiş atalarımız  '' Sabır ile koruk helva olur'' ,'' Sabreden derviş muradına ermiş. '' Yani her sabrın sonunda iyi bir şeyler olacaktır yani o sabrın meyveleri olgunlaşmaya başlayacak ve siz de yemeye başlayacaksınız .


Bunun için yapacağımız işlerde hayatımız boyunca sabırlı olmalıyız . Bu sabrın sonunda daha rahat bir yaşam geçiririz  ve mutlu , huzurlu bir hayatımız olur . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme