Sanal Alemin İnsanlar Üzerindeki Olumlu ve Olumsuz Etkileri Nelerdir ?

Sanal Alemin İnsanlar Üzerindeki Olumlu ve Olumsuz Etkileri Nelerdir ?

Sanal alem teknolojiye bağı olarak gelişen , insanların fiziksel olarak bir arada olmasalar bile iletişim kurmalarına olanak sağlayan bir mecradır . Sanal alem internetin getirdiği olanaklar sayesinde ortaya çıkmıştır . Her teknolojik gelişmenin faydaları olmakla birlikte birtakım zararları da bulunmaktadır .

Sanal alem sayesinde insanlar çok uzak yerdeki tanıdıkları , akrabaları ve arkadaşları ile iletişim kurabilmektedir . Sesli ve görüntülü iletişim sayesinde uzaklık kavramı ortadan kalkmıştır . İnsanlar sanal alemin getirdiği imkanlar sayesinde çocukluk arkadaşlarına , askerlik arkadaşlarına ulaşma imkanı bulmuşlardır . Sanal alem bu faydalarının yanı sıra bazı olumsuzlukları da beraberinde getirmiştir . İnsanların sosyal ortamlardan git gide uzaklaşması , yüz yüze görüşmelerin eskiye oranla çok azalması gibi olumsuzluklarda ortaya çıkmıştır . Yakın akrabalar arasında bile misafirlikler eskiye göre çok azalmıştır .


Sanal alem hem olumlu hem de olumsuz yönlerden hayatımıza girdi . Elbette işimizi çok kolaylaştırıyor ancak kontrolü kaybettiğimiz zamanda bizi esaret altına alıyor. Bu yüzden sanal alemi kullanırken çok dikkatli olmalıyız . 

3 yorum:

Deneme