Bağımsızlık Ve Türk İnsanı Başlıklı Bir Kompozisyon Yazınız .

Bağımsızlık  Ve Türk İnsanı Başlıklı Bir Kompozisyon Yazınız .

Bir milletin başka milletlerin manda ve himayesi altına girmeden , kendi ana vatanında özgürce yaşayabilmesidir bağımsızlık . Türk Milleti bağımsızlığına  her zaman düşkün olmuş ve esareti asla kabul etmemiştir .  Çünkü milletimizin damarlarında başka ülkelerin kölesi olmak yoktur , bağımsızlık ruhu , özgürlük ruhu vardır . Türk Milleti en büyük bağımsızlık savaşını Kurtuluş Savaşı yıllarında vermiştir .

 Ülkemizin dört bir tarafı işgal altında kalmış , İstanbul Hükumeti  yabancı ülkelerin işgallerine  tepkisiz kalmış , Milli Mücadeleyi engellemek istemiş , düşmanlar tarafından  köylerimiz yakılıp yıkılmıştır . Bu kadar acı olaylar karşısında asil milletimiz olan Türk Milleti bu işgallere bir dur demesini bilmiş ve isyan bayrağını çekmiştir . Yapılan işgallere karşılık Mustafa Kemal ve  silah arkadaşları yurdun çeşitli bölgelerinde kongreler, gösteriler , mitingler düzenlemiş ve milletimizi  basın yayın yolu ile de işgaller hakkında bilgilendirmişlerdir .  Asil Türk Milleti Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal'e güvenmiş ve onunla birlikte ülkesini düşman işgallerinden korumuştur . Bu bağımsızlık savaşı uğrunda binlerce insanımız şehit olmuş , vatanları için canlarını feda etmişlerdir . Şerife  Bacılar , Halime Çavuşlar , Ayşe Kadınlar gibi kahraman kadınlarımız bağımsızlığımızın yok olmaması için düşmandan korkmamış erkeğinin yanında cephede savaşmışlardır .


İşte böyledir Türk insanı . Her zaman bağımsızlığına düşkün olmuş , dilini , dinini , kültürel değerlerini yok etmek isteyen düşmanı yurttan el birliği  ile kovmuşlardır . Üstat Mehmet Akif Ersoy milletimizin bağımsızlığına ne kadar düşkün olduğunu İstiklal Marşı'ndaki dizeler ile dile getirmiş ve bizim milletimizi hiçbir kuvvetin yok edemeyeceğini anlatmıştır . Mehmet Akif Ersoy'un da dediği  gibi Yüce Allah bizlere bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın . Ölümüne kadar , sonsuza kadar bağımsız Türkiye Cumhuriyet'i olalım . Ülkemize, vatanımıza sahip çıkalım . Bunun için de ilim ve fen yolunda  ilerleyelim . Mustafa Kemal'i , silah arkadaşlarını, Mehmetçikleri, Mehmet Akif Ersoy'u ve nice vatan evlatlarını da unutmayalım ve tarihimizi iyi bilelim ve asla unutmayalım .

1 yorum:

Deneme