Bir Ulus Birbirine Sımsıkı Bağlı Olmayı Bildikçe Yeryüzünde Onu Dağıtabilecek Bir Güç Düşünülemez . Atatürk'ün Söylediği Sözün Anlamı Nedir ?

Bir Ulus Birbirine Sımsıkı Bağlı Olmayı Bildikçe  Yeryüzünde Onu  Dağıtabilecek  Bir Güç Düşünülemez . Atatürk'ün  Söylediği Sözün Anlamı Nedir ?

Milletleri ayakta tutan en önemli şey milletlerin birlik , beraberlik ve dayanışma içinde yaşamasıdır .  Bir ulus birbirine sıkı sıkıya bağlı olursa , bağımsızlıklarından ödün vermezlerse o milleti hiç bir kuvvet yıkamaz . Çünkü milli birlik içinde , milli duygular içinde hareket deden uluslar kolay kolay yıkılmayan uluslardır . Bunun için milletlerin şunlara da çok önem vermesi gerekir .

Öncelikle bir millet ana diline sahip olmayı bilmeli ve dilini yabancı dillerin etkisinden korumalıdır . Daha sonra yine milli birlik ve beraberlik içinde bayrağına sahip çıkmalı ve o bayrak daima göklerde dalgalanmalıdır . Diğer bir unsur ise  milletler kültürüne bağlı olmalıdır . Yani değerlerine , geçmişine sahip çıkmalı ve yozlaşmamalıdır . Başka milletlerin kültürümüz yok etmelerine izin verilmemelidir . İşte tüm bu özelliklere sahip olan ve değerlerini koruyabilen ulusları yeryüzünde hiçbir güç yıkamaz . Çünkü böyle milletler  dayanışmanın , hoşgörünün ,  yardımseverliğin yaşandığı millettir . Özellikle de bizim milletimiz Türk milleti her  koşulda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyi bilmiş , yabancı ülkelerin bizi  parçalamak isteyen oyunlarına karşın milletimiz bir olmuştur, kardeş olmuştur ve kolay kolay vatanımızı düşman kuvvetlerine teslim etmemiştir .


Çünkü biz biz yapan, ortak değerlerimiz olduğu için bizim milletimiz Allah'ın izni ile yıkılmayacak ve  genç nesillerimiz vatanına sahip çıkmaya ve onu korumaya devam edecektir.

3 yorum:

  1. sınavlarda çok işime yarıyo çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. 👍👍👍👍👍👍👍👍🥰🥰🥰🥰👍👍👍👍👍👍👍👍🧿🧿🧿🧿🧿🧿

    YanıtlaSil
  3. Proje ödevine çok yardımcı oldu

    YanıtlaSil

Deneme