Birlik Beraberlik ve Toplumsal Dayanışmamızın Artması İçin Neler Yapmalıyız ?

Birlik Beraberlik ve Toplumsal Dayanışmamızın Artması İçin Neler Yapmalıyız ?

Bir milletin , bir ülkenin vatan toprakları içerisinde barış ve huzur içerisinde yaşayabilmesinin en önemli koşulu toplumsal dayanışmamızı sağlayabilmektir . Toplumsal dayanışma sayesinde en derin acılar ve en aşılmaz zorluklar bile kolaylıkla çözüme kavuşur . Toplum olarak siyasi , kültürel vb. farklılıklarımızı ayrışma nedeni olarak görmek yerine bir zengin olarak kabul edip acı , tatlı her olayda dayanışma içerisinde hareket etmeliyiz .

Hacı Bayram-ı Veli'nin dediği gibi " Bir olalım , iri olalım , diri olalım ." Bunu başarabildiğimiz zaman her türlü zorluk ve musibette yeniden ayağa kalkmasını biliriz . Toplumsal dayanışmamızın artması için bu vatanı bir gemi olarak kabul etmeli ve bu gemi battığında hep birlikte yok olacağımızı iyi bilmeliyiz . Bu sebeple her daim kardeşlik bilinci içerisinde birbirine sahip çıkmalıyız . Deprem , sel , çığ , terör vb. her türlü felakette tek yumruk olmalıyız ki hiçbir zorluk bizi yok edemesin . Birlik beraberliğimizi artırabilmek için her birimizin "ben" değil "biz" bilinci ile hareket etmesi ve bu ülkedeki herkesin kendini kocaman bir ailenin ferdi olarak görmesi gerekir .


Mehmet Akif'in dediği gibi " Tefrika (ayrılık) girmeden bir millete düşman giremez/Toplu vurdukça sineler onu top sindiremez" düşüncesi ile birbirimize sımsıkı sarılmalı ve hem dış hem de iç düşmanlarımıza fırsat vermemeliyiz . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme