Hayatımızda Atatürk'ün Fikirlerini Rehber Olarak Kullanmayı Başarabiliyor Muyuz ?

Hayatımızda Atatürk'ün Fikirlerini Rehber Olarak Kullanmayı Başarabiliyor Muyuz ?

Atatürk , Türk milletinin zor günler yaşadığı bir zamanda ortaya çıkarak Türk milletine yeniden dirilişin yolunu açmış büyük bir liderdir . Atatürk kahraman bir asker olmasının yanı sıra çok okuyan , çok sorgulayan , araştıran bir aydın ve düşünce adamıdır da . Onun birçok konuda çağları aşan ve hem günümüze hem de geleceğe ışık tutan fikirleri vardır . Bu fikirleri maalesef birçoğumuz hayatımıza rehber olarak kullanmayı başaramadık .

Atatürk bilime çok önem vermiş ve " Hayatta en hakiki mürşit ilimdir . " demiştir . Bizler ise maalesef bunu anlayamadık ve hayatımıza uygulayamadık . Laboratuvarlarda sabahlamak yerine kahvehanelerden çıkmaz olduk . İlimi kendimize rehber edinmek yerine dini ya da milli duygularımızı istismar edenlerin peşinden koştuk . Atatürk " Ben sporcunun zeki , çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim . " dedi . Biz ise maalesef stadlarda terör estiren izleyiciler , centilmenlik dışı hareketler yapan sporcular olduk . Atatürk " Yurtta barış , dünyada barış . " dedi . Biz ise sağcı - solcu , alevi - sünni , Türk - Kürt gibi ayrımları körükledik ve hiçbir zaman tam manasıyla iç barışı ve huzuru yakalayamadık .

Elbette Atatürk'ü anlayan , onun fikirlerini hayatına rehber edinen insanlarımız da az değil . Bu insanlar bilimin ışığında , vatanını , milletini çok seven ve daima daha ileriye gitmek için çalışan vatandaşlarımızdan başkası değildir .


2 yorum:

  1. Teşekkürler çok yararı dokundu gerçekten teşekkürler tek kelimeyle mü-kem-mel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. ödevime yararı dokundu teşekkürler elinize salık

    YanıtlaSil

Deneme