"Ne Çok Öldük Yaşamak İçin Sözünü Açıklayınız

"Ne Çok Öldük Yaşamak İçin Sözünü  Açıklayınız

Türk Milleti bağımsızlığına kavuşmak için , vatanını düşman işgallerinden kurtarmak için  birçok savaşlar yapmıştır . Bu savaşlarda nice yiğitlermiz , nice  kahramanlarımız vatanı için yaşamını kayebtmiş , şehitlik mertebesine ulaşmıştır . Özellikle de Çanakkale Cephesi Kurtuluş Savaşı'mızın en önemli savaşlarından biri olmuştur . Bu savaşlarda binlerce insanımız vatanı için canlarını feda etmişler ve  başka hiçbir şey düşünmemişlerdir . Bunun için de ne çok öldük yaşamak için diyebiliriz .

Yaşamak için , gelecek nesillerinin bağımsız bir ülkede yaşamaları için atalarımız kan dökmüştür. Bizim başka milletlerin manda ve himayesi altında yaşamamız için , dilimizi , dinimizi , kültürel değerlerimizi , örf ve adetlerimizi kaybetmemek için , kaybettirmemek için atalarımız kanları ile sulamıştır  bu kıymetli vatan topraklarını . Gelecek kuşakları düşünene bu kahraman atalarımıza  minnet duymalı , onların bize bıraktığı bu toprakların kıymetini bilmeliyiz .  Yine bir kurtuluş mücadelesi yaşanacak olsa bizler de çocuklarımızın geleceğini düşünür , onların yaşaması için , onlarının boynunun eğik durmaması için canımız feda etmeye hazır birer nefer olarak  vatan için görevimizi yerine getiririz . Daha çok yaşamak için , daha çok ölmüştür atalarımız . Mesela sınırda nöbet tutam kahraman Türk askerleri  de vatanı için nöbet tutmaya devam etmekte ve bizim için hala canlarını feda etmektedir . 


Yani bu kahraman vatan evlatları Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak için , daha çok can yaşatmak için ölmeye devam etmektedirler. Yüce Allah aserimiz korusun, askerimiz  her zaman daim olsun, kuvvetli olsun inşallah.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme