Sorumluluk İle İlgili Kompozisyon

Sorumluluk İle İlgili Kompozisyon

İnsanın diğer canlılardan farklı olmasını sağlayan bazı özellikleri vardır . Bu özelliklerinden birisi de "sorumluluk"tur . İnsan yalnızca yiyip , içen , uyuyan bir varlık değildir . Bazı sorumlulukları da vardır ve bu sorumluluklar hem insanın kendi hayatını  hem çevresindekilerin hayatını  hem de ülkesini ve diğer canlıları etkilemektedir . Yani yerine getirmediğimiz sorumluluklarımız sadece bize zarar vermez etrafımızı da olumsuz etkiler .

Sorumluluklarımız çok çeşitlidir . Bir çocuk olarak odamızı temiz tutmak , ödevlerimizi yapmak sorumluluklarımızdan birkaçı olurken bir yetişkin olarak ailemizin geçimini sağlamak , ülkemize faydalı olmak için üretmek gibi sorumluluklarımız da olur . İnsan sorumluluklarını yerine getirmediği zaman çevresi tarafından yadırganır . Çünkü sorumluluklarımız bize ait görevlerdir ve biz yapmadığımız zaman başkaları bu yükü sırtlanmak zorunda kalır . Yani bizim işlerimizi başkaları yapmaya çalışır . Bu yüzden kendi sorumluluklarımızı iyi bilmeli ve vaktinde yerine getirmeye çalışmalıyız .


İnsanın en önemli sorumluluklarından biri de diğer canlılara ve gelecek kuşaklara karşıdır . Kendini ifade edemeyen hayvan , bitki vb. canlıların yaşam alanlarına saygı duyarak hem bu canlılara hem de dünyaya henüz gelmemiş olan bebeklere ve çocuklara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmiş oluruz . 

1 yorum:

Deneme