Affetmek Ve Unutmak İyi İnsanların İntikamıdır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Affetmek Ve Unutmak İyi İnsanların İntikamıdır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

 Hayatta mutlu olmak için gerçekten iyi insan olmak ve size yapılanları gerçekten unutmak gerekir . Bize yapılan kötülükleri gibi görünmemeliyiz . Gerçekten kalpten ,  gönülden affetmesini bilerek büyüklüğümüzü göstermeliyiz . Kin tutmak , içindeki nefreti büyütmek kişinin kendisinden başka kimseye zararı olmaz .

 Bilim insanlarının yaptığı deneylerde bile insan organizması incelendiğinde  kolay affetmeyen , kırgın olan , küs olan  insanların daha sağlıksız olduğunu ortaya koymuştur . Affeden ,  hayattta kendisine yapılanları umursamadan hayatın ve anın kıymetini bilen insanlar  incelendiğinde ise onların da  daha sağlıklı olduğu yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkmıştır . İyi insan olmak  zordur. Her insan iyi olmaz . İyi olmak yürek ister , insanlık ister , vicdan ister, temiz kalp ister .  Bazen beklemediğimiz, iyi bildiğimiz insanların ihanetine uğrayabiliriz ve büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilir ve hayata küsebiliriz. Bu hayata küsme işini  yıllara yayarsak  sağlık sorunlarımız oluşmaya başlar . Çünkü yapılan kötülükleri kafaya takmak kişiyi daha fazla hasta eder ve kişide birtakım psikolojik problemler ortaya çıkabilir . Oysa yapılan kötülükleri , kurnazlıkları , haksızlık karşısında susuşlarını sadece izlemeli ve bunlara gülüp geçmeliyiz  . Bunu yapabildiğimizde karşımızdaki insanları mahcup etmeyi başarabiliriz ve onların utanç duyması da en büyük intikamdır .

Yapılanlara karşı içimizde nefret tohumunu büyütüp hasta olmamalıyız . Affetmeli ve unutmalıyız yapılan kötülükleri . Ama bundan sonraki hayatımızda ise  bize büyük darbe vurmuş insanlar ile aramıza mesafe koymalı , sadece insani ilişkiler çerçevesinde ilişkimizi sürdürmeliyiz. İşte böyle yaparsak hem yapılanları daha kolay unutmuş oluruz  hem de hayatımıza  yapılan kötülüklere takılmadan devam eder ve mutlu bir yaşam sürebiliriz .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme