Eğitim Sadece Okumak Değildir , Okudukları Üzerinde Düşünebilme Yeteneğidir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Eğitim Sadece Okumak Değildir , Okudukları Üzerinde Düşünebilme Yeteneğidir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Eğitim ve öğretim hayatımızın en önemli parçasıdır . Çünkü eğitim ve öğretimden yoksun kalmış bir millet  geriler , cahil kalır ve  gelişmiş bir ülke olamaz . Eğitim ise sadece okumaktan ya da ezberlemekten ibaret değildir . Kişi  neyi , niçin okuduğunu iyi bilmelidir . Okuduğunu ezberlememelidir , anlamaya çalışmalı  ve yaşamında da uygulamaya çalışmalıdır .

Eğitim okuduğumuz , araştırdığımız , öğrendiğimiz bilgiler ile ile ilgili sorgulama yapabilme becerisine sahip olmalıdır . Yani her okuduğumuzu olduğu gibi kabullenmemeli gerektiği yerde eleştirmeli , kendi düşüncemizi de ortaya koymalıyız . Yani özgün olmalı ve kendi yorumlarımızı da katmalıyız . Kitaptan okuduğumuz , öğrendiğimiz bilgileri gündelik hayatta uygulamaya çalışmalıyız . Merak ettiğimiz bilgileri öğrenmek için çeşitli araştırma ve incelemelerde bulunmalıyız , deney ve gözlem yapmalıyız . Sorgulayabilme , eleştirel düşünme becerisine sahip olmalıyız . Okuduklarımız üzerinde düşünmeye başlarsak işte o zaman okuduğumuz şeylerin yararını görürüz . Sadece okumak için okumamalıyız . Öğrenmek için , yaşamak için , yapabilmek için okumalı ve düşünmeliyiz .


Okuduğumuz her bilgi doğru olmayabilir . Bunun için de sadece bir kaynaktan değil başka kaynaklardan da araşrtıma ve inceleme yapmalıyız . Böylece daha  çalışkan , daha sorumlu ve daha yaratıcı düşünmeye sahip olabiliriz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme