Kalem Kılıçtan Keskindir Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Kalem Kılıçtan Keskindir  Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Bilginin gücü her şeyden üstündür . Çünkü asıl güç kılıçta , silahta, tankta , tüfekte değildir . Asıl güç bilgidedir ,  bilimdedir , ilimdedir . Bunun için de atalarımız kalem kılıçtan keskindir demiştir . Osmanlı Devleti zamanında  Osmanlı hükümdarlarından olan padişahlar bile bilginin gücünü kullanmışlar , ilime ve bilime önem vermişler ve  öncülük etmişlerdir . Bunun en güzel örneğini Fatih Sultan Mehmet olarak verebiliriz .

İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet  ilime çok önem vermiş  , ülkesinin  daha çok gelişmesi için farklı ülkelerin bilim insanlarından ve kendi ülkesinin bilim insanlarından faydalanmıştır . Bir millet güçlü olmak istiyorsa ilim ve fen yolunda ilerlemelidir .  Ülkeler savaşarak değil , ilime yaptığı hizmetler ile kendini ön plana çıkarmalıdır . Daha güçlü olmak için daha çok çalışmalı ve bunun için de kitaplardan faydalanmalıyız . Bizler de Türkiye Cumhuriyeti olarak dünya ülkeleri arasında yer almak istiyorsak milletimizin fertlerini ilim ile uğraşmaya özendirmeliyiz . İlimin gücü her şeyden güçlüdür . Savaşarak , bombalar yağdırarak gücünü göstermeye çalışan ülkeler aslında acizliğini göstermektedir . Bir ülke başarısını kanıtlamak istiyorsa ilimi ile kanıtlamalıdır . Yaptıkları icatlar ile keşifler ile insanlığa örnek olmalıdır .


İnsanlık için çalışılmalı , ürettiği  teknolojik ürünleri de insanlığı yok etmek için kullanmamalıdır , insanlığı yaşatmak için kullanmalıdır . İşte böyle olursa kalem kılıçtan  daha keskin olur .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme