Tüketim Çılgınlığı İle İlgili Deneme Yazınız .

Tüketim Çılgınlığı İle İlgili Deneme Yazınız .

Günümüzün en büyük hastalıklarından biri de tüketim çılgınlığıdır . İnsanlar ne kadar fazla  şeye sahip olurlarsa o kadar mutlu olurum düşüncesi ile hareket edip daha fazla tüketim içine giriyor ve daha fazla yeni şeylere sahip olmak istiyor . Bu da zamanla insan da doyumsuzluğun yaşanmasına neden oluyor . Bir türlü doyuma ulaşamayan insanlar ise zamanla kendilerini boşlukta bulmaya başlıyor ve bu , kişinin psikolojisinin bozulmasına neden oluyor .  Bu nedenle tüketim çılgınlığına bir dur demenin zamanı geldi de geçiyor bile . 

Tüketim çılgınlığından kurtulmamaız için sürekli yeni birşeyler istememeliyiz , sürekli daha iyisi , daha fazlası bende olsun gibi bir ruh haline girmemeli , bir arayış içinde olmamalıyız . Kişi biraz da elde olanların kıymetini bilmeli ve bunlarla yetinmesini bilmelidir .  Hayatın tadını çıkarabilmek için tüketim çılgınlığından uzak durmalıyız ve var olanlarla hayatın tadını çıkarmaya çalışmalıyız . Herkes her şeyin en iyisine sahip olamaz . Herkes her şeyin en iyisi , en fazlası peşinde koşmaya başlarsa bu o kişi ya da kişiler hakkında olumlu sonuçlar doğurmaz . Bundan dolayı tüketim çılgını değil, üretim çılgını olalım ve daha fazla üretip daha fazla mutlu olalım .


Herşeyin ölçülüsü insan için iyi olan , faydalı olandır . Eğer tüketim çılgınlığına devam edilirse kişi çok az şeylerden mutlu olmaya başlar ve bu da kişinin gündelik yaşamını bile zora sokabilir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme