Ülkemizdeki Yaşlılara Yeterli Saygı ve İlgi Gösteriliyor mu ? Konulu Bir Kompozisyon Yazınız.

Ülkemizdeki Yaşlılara Yeterli Saygı ve İlgi Gösteriliyor mu ? Konulu  Bir Kompozisyon Yazınız.

Yaşlılar  bizim  değerlerimiz , büyüklerimizdir . Bizler onların deneyimlerinden faydalanıp hayatta daha doğru adımlar atabiliriz . Yaşlı insanlar belli bir yaşa geldiği için artık eskisi gibi güçlü değildir . Bunun için de bazı gereksinimlerini kolayca yerine getiremezler . Burada ise biz gençlere büyük görevler düşmektedir . Onların zorlandıkları , yapamadıkları işerde onlara her zaman yardım etmeliyiz , onlara saygılı olmalıyız ve onları incitmemeliyiz . Ülkemizde yaşlılara  yeterince saygı ve ilgi gösterildiğini düşünmüyorum . Çünkü yaşlılar yük olarak görülmekte, onların sözleri dinlenmemektedir .

Özellikle de son zamanlar da  yaşlılara olan duyarsızlık daha da belirginleşmiştir . Otobüste gençler yaşlılara yer vermemektedir . Yaşlılar ayakta gitmekte gençler ise oturmakta , o yaşlıyı görmezden gelmekte veya başka numaralar yapmaktadır . Oysa yaşlılar bir toplumun yaşayan tarihi değerleridir . Onlar her zaman başlarda taşınmaya layık kimselerdir . Onlara her zaman saygılı davranmalıyız . Yaşlılar zamanla  çocuk gibi olmaya başladığı için bizlerden  tıpkı bir bebek gibi ilgi ve sevgi beklemektedir. Onun için onlara gerekli olan bu sevgiyi vermeliyiz ve ilgiyi göstermeliyiz. Çevremizde olan yaşlıların her işine yardım etmeliyiz,  topluma hizmet kapsamında onlar için gereli çalışmaları yapmalıyız.  Çok acımasızca ve çok cani bir şekilde yaşlı kimselere fiziksel şiddet uygulayan, onları kandırıp eşyalarını çalan birtakım yeni nesil türedi şimdi. Bu kişiler kolayca yaşlıların üzerinden geçinmek istemekte ve onların  yıllarca ne emekler ile kazandığı paraları çalmakta ve yaşlıları zor durumda bırakmaktadırlar. Allah bu insanlara vicdan versin, merhamet versin.  


Ülkemizde yaşlıların bulunduğu huzur evleri belli aralıklar ile ziyaret edilmelidir. Onları eğlendirecek işler düzenlenmelidir. Örneğin; okuldaki müzik öğretmeni , öğrencileri ve diğer öğretmenleri alıp huzur evine gitmeli, onların sevdiği, özlem duyduğu türküleri, şarkıları, sanat müziklerini çalıp hep birlikte söylemelidirler. Böylece onları da topluma katmalı ve onların hak ettiği ilgi ve değeri onlara göstermeliyiz. İçinde yaşlıya karşı merhamet ve sevgi duyan her kimseye yakışan da bu olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme