Yerli Malı Haftası İle İlgili Deneme Yazınız .

Yerli Malı Haftası İle İlgili Deneme Yazınız .

Yerli Malı haftası eskiden sadece Yerli Malı Haftası olarak kutlanırken daha sonraları ise bu hafta  Tutum , Yatırım ve Türk Malları Haftası diye kutlanmaya başlamıştır .  Cumhuriyet ilan edildikten sonra  milli ekonominin gelişmesine önem verildi ve bunun için de İzmir İktisat Kongresi toplandı . Yerli malı üreterek milletimizin daha güçlü olacağı ve ekonomimizin daha iyi durma getirileceği gibi kararlar alınmıştır . Yerli malı haftası bizim için çok önemli bir haftadır .

Özellikle de okullarda bu haftanın kutlanması çocuklarımızda yerli malın ne kadar önemli olduğunu , tutumluluğun milletimize ne kadar fayda sağlandığı öğretilmeye çalışılmakta ve bu şekilde öğrenciler yerli malı ile ilgili bilgilendirilmeye ve bilinçlendirilmeye çalışılmaktadır . Çocuklar ilk olarak bireysel çabaları ile tasarruf yapmayı öğrenecek  , daha sonra ise toplumsal çıkarlar da göz önünde bulundurularak tasarruf sağlanacak ve bu şekilde ülke ekonomisi korunacak ve daha zengin hale getirilmeye çalışılacaktır .  Bu  yüzden biz yetişkin insanlar da milli ekonomimizin gelişmesi için tasarruf yapmasını bilmeliyiz . Her şeyin yerli olmasına dikkat etmeliyiz ve milli ekonomimize katkı sağlamalıyız .


Tutumlu olmak için ise sadece para anlamda tutumlu olmamalıyız . Aynı zamanda eşyada tutumlu olmalıyız , enerjide tutumlu olmalıyız , zamanda tutumlu olmalıyız , sağlıkta tutumlu olmalıyız .  Sahip olduğumuz her şeyin kıymetini bilmeliyiz ve hiçbir şeyi boşa tüketmemeliyiz . Bunun için yerli malı haftasını çok önemsemeliyiz .

1 yorum:

Deneme