Dost Nasıl Olmalıdır ? Düşüncelerinizi Nedenleri İle Yazınız .

Dost Nasıl Olmalıdır ? Düşüncelerinizi Nedenleri İle Yazınız .

Kişi ilk olarak dostum diyebileceği kişileri iyi araştırmalı , iyi tanımalı , daha sonra dost olmalıdır . Çünkü bizim  hayatımızın önemli parçası olacak , bizim iyi ve kötü günlerimizde yanımızda olacak olan kişiler elbette dostlarımız olacaktır . Dostlar sahte olmamalıdır . Gerçekten samimi olmalıdır . Yapmacık davranışlarda bulunmamalıdır . Arkamızdan iş çevirmemelidirler . Bizim zor günlerimizde , acı günlerimizde arkamızı dayadığımız bir dağ olabilmelidir . Sadece kötü günlerimizde değil, bizim mutlu , sevinçli günlerimizde de yanımızda olmalıdır .

Başarılarımıza en az bizim kadar sevinmelidir . İçinden sinsice düşünceler geçirmemelidir .  Dost dediğin iyi insan olmalıdır . Bizim düşmanlarımızla  yakın olmamalıdır . Çünkü dostlar  bizim ailemizden bireylerimiz gibidir . Bunun için dostlarımızın gerçekten çok iyi olması gerekir . Kimi dostluklar çıkar ilişkilerine dayandığı için , çıkarları tehlikeye düştüğü zaman sizi yalnız bırakabilir . Bu durumda hayal kırıklığı yaşarsınız . İşte böyle kurulmuş olan ilişkiler de dostluk olmaz zaten . Bunun için en başından da dediğim gibi dostlarımızı iyi seçmeliyiz , güvendiğimiz insanlar ile hemen dost olmaya ya da dost bulma çabası içine girmemeliyiz . Dostlarımız iyi olmalıdır , çünkü onlar iyi olursa biz kendimizi daha mutlu ve daha güvende hissederiz .


Gerçek dostluklar hiçbir zaman kaybolmaz .  Çünkü gerçek dostlar bir birilerine çok bağlıdırlar , birbirlerine güvenen kimselerdir . Hepimizin hayatta  gerçek dostu olması umudu ile kalın dostla, dostlukla güzel düşünceler ile .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme