Kim Bir Kötülük Görürse Eliyle Düzeltsin Buna Gücü Yetmezse Kalben Karşı Koysun Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Kim Bir Kötülük Görürse Eliyle Düzeltsin Buna  Gücü Yetmezse Kalben  Karşı Koysun Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Sevgili Peygamberimiz , alemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed Mustafa'nın anlamlı  ve insanlık için faydalı olan hadislerinden biridir bu sözü . Onun değerli ağzından çıkan altın sözlerdir bu sözler . Efendimiz hiç kimseye karşı içinde kin ve nefret olmayan bir kimsedir . Fakat dinimizi yok etmek isteyen zalimlere karşı Efendimiz her zaman karşı durmuş ve yeri geldiğinde savaşmıştır .  İnsanlık için ise o örnek bir Peygamber'dir . Çünkü o çok merhametli ve çok temiz bir kalbe sahiptir .

Kim bir kötülüğü gözü ile görüyorsa bunun karşısında sessiz kalmamalıdır . Mümin olan , kendini bilen , gerçekten Müslümanlığı yaşamaya ve yaşatmaya çalışan her kişi kötülüğe engel olmaya çalışmalıdır . Bunun için de insanlar zalim ve zengin olanın , güçlü olanın yanında değil masum , savunmasız kimselerin yanında olmalıdır . Kişi eğer kötülüğü  eli düzeltemiyorsa bunu kalbi ile düzeltmeli , yani kötülüğe ve kötü insanlara karşı , düşmanlara karşı kişi içinden buğzetmelidir . Bunu nasıl yapabiliriz diyorsak şu şekilde örnek verebiliriz : Mesela Filistin , Afganistan , Arakan , Suriye gibi ülkelerde insanlar hunharca öldürülmekte ve  güçlü ve zalim ülkeler bu işgallere göz yummakta ve ses çıkarmamaktadır . Allah'a sonsuz şükürler olsun ki Türkiye Cumhuriyeti her zaman din kardeşlerinin , ortak geçmişinin olduğu  , kültürünün olduğu ülkelerin zor anlarında hep yanında olmuştur ve asla onları yalnız bırakmamıştır . Çünkü bir müslümana yakışan da budur . Maddi ve manevi olarak bu ülkelere dua edebiliriz , yardım ederiz . Fakat orada olmadığımız , o bölgelere yakın olmadığımız için  yapılan kötülüğü elimizle düzeltemezsek o kardeşlerimiz için Yüce Rabbimiz'den yardım dileriz . Düşmanlara kin güderiz ve o düşmanların sonunun bir an önce gelmesini isteriz . Merhamet etmedikleri için Yüce Allah'tan da onlara merhamet edilmemesi için dua ederiz ve dileklerde bulunuruz . İşte kalbimiz ile yapılan kötülüklere karşı dualar ederiz ve din kardeşlerimizin yanında olmaya çalışırız .


Yapılan zalimlik her kimden , nasıl ve ne şekilde geliyorsa buna karşı koymalıyız. Hakssızlık karşısında susmamalıyız. Sesimizi dünyaya duyurmalı ve insanlığı yaşatmak için çalışmalıyız. Zalimler için yaşasın Cehennem!

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme