Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Uşağı Olmak Şarttır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Uşağı Olmak Şarttır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Hayatta belli bir yerlere gelmek için , bir meslek sahibi olmak için , kendin  ve ailen için iyi bir şeyler yapmak için mutlaka çalışmak zorundasın . Özellikle de günümüzde bilgi çok hızlı bir şekilde üretilmekte dün doğru dediğimiz bir bilgi bugün geçerliliğini yitirebilmektedir  . Bu sebeple bilgiye daha ulaşmak için daha fazla gayret göstermeliyiz . Çünkü devir çalışma devridir . Bilginin efendisi olmak isteyen kişi her zorluğa tahammül edebilmelidir.

Yani önüne çıkan her dikenli yoldan pes etmeden yürüyebilmeli ve  o dikenli yolları gül yoluna çevirebilmelidir . Hayatta her insanın hedefleri vardır . Bu hedeflerin yerine gelmesi için için de çok çalışmalıyız , alın teri dökmeliyiz . İyi bir yerlere gelmek için  gerekirse uşak gibi çalışmalıyız ve  çok çalışmaktan asla vazgeçmemeliyiz . Sabırlı  bir şekilde  yolumuzda ilerlemeye devam etmeliyiz . Önümüze çıkan zorluklar karşısında hemen pes etmemeliyiz . Örneğin ; üniversite sınavına hazırlanan biri olarak çok çalışmamız gerekir . Eğer ilk yıl kazanamadık diye üzülür ve bir daha çalışmazsak ileride bir mesleğimiz olmaz .  Başarısızlıklarımızdan ders çıkarmalıyız .


Yani tekrar tekrar çalışıp başaracağım diye yolumuza devam edersek , her türlü zorluğa göğüs gerebilirsek işte o zaman amacımıza ulaşırız . Unutmayın ki '' Yokuşta akmayan ter; inişte göz yaşı olur . 

1 yorum:

Deneme