Bir Toplumun Gelişmesinde Kadınların Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Bir Toplumun Gelişmesinde Kadınların Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Kadınlar  bir toplumun gelişmesine , ilerlemesine katkı sağlayan en önemli değerlerimizdir . Bir toplumu toplum yapan kadınlarımız , onların emekleri , uğraşları , birikimleridir . Bundan dolayı kadınlarımın önemini bilmemiz gerekir . Onların hak ettiği sevgiyi  ve saygıyı onlara gösyermeliyiz . Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk de kadınlara çok önem vermiş , bundan dolayı  kadınlarımız çoğu ülkelerin kadınlarından daha önce çeşitli haklara sahip olmuştur . Çünkü Mustafa Kemal bir toplumun gelişmesinde kadının ne kadar önemli olduğunu bilen büyük bir lider olmuştur . Özellikle günümüzde kadının iş yaşamına girmesi ile toplumumuz daha çok gelişmeye ve kalkınmaya önem vermiştir .

Günümüzde kadınlarımız her işi yapmakta , siyaset , ekonomi , eğitim , sağlık , bankacılık vb. işlerde çalışmakta ve çok büyük başarılara da imza atmaktadırlar . Çünkü kadınlarımız bir toplumu toplum yapan , geliştiren en önemli varlıklarımızdır. Bunun  için kadınlarımız, o elleri öpülesi analarımızın değerini bilmeliyiz . Kadınlarımız aile birliğinin temelini atan , aile birliğinin devamını sağlayan değerlerdir .  Sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlayan  çocuklarına , çocuklarımıza gerekli temel değerleri öğreten de onlardır .Türk kadını her zaman erkeğin yanında olmuş ve her işte çalışmış, erkeğin yaptığı o zor işleri bile yapmış ve bundan da asla gocunmamıştır . Çünkü kadınlarımız çalışkan , alın teri döken , emektar insanlardır .  Onun için kadınlarımızı her zaman yüceltmeliyiz . Mustafa Kemal de Türk kadını ile ilgili şu sözü söylemiştir :
'' Dünyada herşey kadının eseridir''
''Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.''
''Zaman ilerledikçe, ilim geliştikçe, medeniyet dev adımlarıyla yürüdükçe; hayatın, asrın bugünkü gereklerine göre evlat yetiştirmenin güçlüklerini biliyoruz. Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye, eski devirlerdeki gibi basit değildir. Gerekli özellikleri taşıyan evlat yetiştirmek, pek çok özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız, hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin olmaya mecburdurlar!''


Bundan dolayı da kadınlara yapılan şiddete dur demeliyiz . Onları hak ettiği yere getirmeliyiz ve onları çok sevmeliyiz . Kadınlar olmasa dünya da gelişme sağlanmaz , bunun için kadınlara değer verin ve onların kıymetini bilin .

3 yorum:

  1. Jalejagggyytresz cxxxxx 👹👿💩👾👽👻👺😱🤕☻😠

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Sizin de yüreğinize sağlık sevgili öğrenci.

    YanıtlaSil

Deneme