Çok Gezen mi Çok Okuyan mı Bilir ? Konusu İlgili Kompozisyon

Çok Gezen mi Çok Okuyan mı Bilir ? Konusu İle İlgili Kompozisyon

Gezmek de okumak da çok güzel eylemlerdir . Gezerek , görerek tecrübe ederek , farklı insanlar ve kültürler tanıyarak kendimizi çok geliştiririz . Gezmek bizlere sosyalleşme imkanı sunar ve iletişim becerilerimizin gelişmesi üzerinde önemli katkılar sağlar . Ancak mevzu öğrenmek ve bilgi kazanmak olunca okumaktan daha etkili bir yöntem yoktur .

Okumak insana hayatın her alanı ile ilgili sonsuz bilgiler sunar . Okuduğumuz zaman bilgi okyanusunda dilediğimiz kadar açılabiliriz . Bu yüzden her zaman okuyan insan daha çok bilir . Bir insan ömrü sürekli gezme ile geçse bile sınırlı yer görebilir . Ama okumak sayesinde her gün bir şehir , bir ülke gezebiliriz . Okuyan insan tüm dünyayı gezecek imkana sahiptir . Hem de çok az bir masrafla . Okudukça , yeni bilgiler kazandıkça , kendimizi geliştirdikçe işte o zaman gezmenin de anlamı olur . Gezdiği , gördüğü yerler hakkında hiçbir bilgisi olmayan insanların yaptığı geziler de çok faydalı olmaz .


İşte bu yüzden hayatta her zaman çok okuyan çok bilir . Okumanın bize kattıklarını kazandırabilecek başka hiçbir eylem yoktur . Bu yüzden daha çok öğrenmek için her zaman , her yerde okumaya gayret gösterelim . 

6 yorum:

Deneme