Hiç Komşuluk İlişkilerinin Yaşanmadığı Mahallede Olsaydınız Ne Hissederdiniz ? Kompozisyon


Hiç Komşuluk İlişkilerinin Yaşanmadığı Mahallede Olsaydınız Ne Hissederdiniz ?  Kompozisyon

İnsan sosyal bir varlıktır .  Sosyal olduğumuz için  iletişim kurma ihtiyacı hissederiz . Çünkü yalnız bir hayat sürmek , çok sıkıcı  olsa gerek . Bu hayatta bizi mutlu eden , iyi ve kötü günlerimizi de bizim yanımızda olan kişiler de komşularımızdır . Çünkü komşuluk çok başka bir şeydir . Eğer hiç komşuluk ilişkilerinin yaşanmadığı bir mahallede olsaydım elbette o mahalle benim için  çok sıkıcı bir mahalle olurdu . Yaşamaktan zevk almazdım . Çünkü sabahtan akşama  kadar teksiniz .

Konuşacağınız , güven duyacağınız , dertlerinizi anlatacağınız bir komşunuzun olmaması insanı mutsuz kılar . Sanki yaşamıyormuşum gibi hissederim .  Güven ilişkisi olmadığı için mahallemdeki kişilerden  korkabilirdim , çekinebilirdim . Huylarının nasıl olduğunu bilmediğim için , onları iyi tanımadığım için o mahallede kendimi güven içinde hissetmezdim . Bir de şöyle yapardım : Mahallemde hiç komşuluk ilişkisi olmadığına göre hemen harekete  geçerdim . Oradaki komşular ile iletişim haline olmaya çalışırdım , onların güvenini kazanmak isterdim .  Onları koşulsuz sevdiğimi , sadece onların muhabbetine ihtiyacım  olduğunu onlara anlatırdım .İçten ve samimi olurdum , yapmacık hareketlerden kaçınırdım . Onlara kendimi sevdirirdim ve ben de onları severdim .

Eğer tüm  bunları yaptığım halde  komşuluk ilşikileri kurulmuyorsa imkanım varsa başka bir yere göç ederdim . Orada kendime  yeni komşular bulur ve hayatı daha anlamlı yaşamaya çalışırdım .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme