İnsanlar Sözlerinizden Çok Samimiyetinizden Hoşlanır Sözü İle İlgili Kompozisyon

İnsanlar Sözlerinizden Çok Samimiyetinizden Hoşlanır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Samimiyet , içtenlik , cana yakınlık , yardımlaşma , dayanışma özellikle günümüzde ihtiyaç duyduğumuz en önemli niteliklerdir  . Çünkü ülkemizin şu zor günlerinde bu duygulara , bu düşüncelere inanın ki çok ihtiyacımız var . İnsanlar elbette söze de bakar , sözlere de inanır . Ama konuşulan söz karşıdaki kişiye samimi bir şekilde aktarılmalı , yani kişi ya da kişiler içten olmalı , gerçekçi olmalıdır . Karşımızdaki kişiye samimi olduğumuzu hem sözlerimizle yansıtmalıyız hem de tavır ve davranışlarımız ile göstermeliyiz .

Samimiyet demek çok içli  dışlı olmak demek değildir. Elbette ki her kim olursa olsun olsun mutlaka arada mesafe olmalıdır . Ama bu mesafe çok soğuk olursa insanlar sizden uzaklaşır  ve siz yalnız kalmaya mahkum olursunuz  . Bunun için lütfen yapmacık olmayın , candan olun , gönülden olun . İnsanları kırmayın , söz ve davranışlarınızla onları incitmeyin , kalp kırmayın . Her zaman içten olun . Samimiyetin olduğu ortamda sevgi ve saygı çoğalır , kardeşlik bağları kuvvetlenir . Samimiyetin olduğu yerde her şeyden önce güven vardır . Samimiyetin olmadığı yerde ise güven olmaz , içtenlik olmaz .  İnsanlara samimi olduğumuzu onlara yardım ederek , onların problemlerini ortadan kaldırmaya çalışmakla gösterebiliriz . Yani sadece lafta samimi olmamalıyız , uygulamada da samimi olmalıyız .


Ayrıca insanlar ile ne kadar samimi olursak olalım yine de arada ufak bir mesafe olmalıdır . Yani insanlar ile müsebetin ateşle münasebetin gibi olsun , çok yaklaşma yanarsın , çok uzaklaşma  donarsın . Ama her ne olursan ol her zaman iyi ol, içten ol, samimi ol, insanlara sevgini ver.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme