Mükemmellik İle İlgili Kompozisyon

Mükemmellik İle İlgili Kompozisyon

Mükemmellik her şeyin kusursuz olması , eksiksiz olması anlamına gelmektedir . Birçok insan mükemmel olmayı istese de bu pek mümkün olan bir şey değildir. Çünkü bu bizim yaratılışımıza aykırıdır . Hepimiz hayatımız boyunca bazı konularda hatalar yaparız . Bu sebeple mükemmel olma fikrini bir saplantı haline getirmeden mükemmele ulaşma yolunda gayret göstermek gerekir .

Konfüçyüs " Elmas yontulmadan insan da yanılmadan mükemmeleşemez. " diyor . Bu yüzden hangi işi yaparsak yapalım , hatalarımızın olabileceğini kabullenmeliyiz . Bu hataları birer tecrübe , hayat kumbarasına attığımız para gibi görmeliyiz . Mükemmellik fikri bizde olmazsa olmaz bir düşünce olarak yerleşirse hayatımız çekilmez hale gelebilir . Hatalarımız bizi ruhsal olarak çok olumsuz etkileyebilir . Bu yüzden mükemmellik fikri bizde bir amaç olarak var olmalı , bizi başarıya götürecek , bizi motive edici bir ideal olarak varlığını sürdürmelidir . Yani mükemmel olamayacağımızı bilmeli ama bu yolda da çalışarak kendimizi geliştirmeliyiz .


Şunu unutmamak gerekir ki bir iş yaparken kusursuz olmasını beklersek çoğu zaman ilk adımı bile atamayız . H. Newman " Bir işi kimsenin yanlış bulamayacağı kadar kusursuz yapmak isteyen insan hiçbir şey yapamaz " diyor. Bu yüzden mükemmeli değil elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışmalıyız . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme