'' Mutluluğu Yarına Bırakmak , Karşıya Geçmek İçin Nehrin Durmasını Beklemek Gibidir . Ama Nehir Asla Durmaz ''sözü İle İlgili Kompozisyon

'' Mutluluğu Yarına Bırakmak , Karşıya Geçmek İçin Nehrin Durmasını Beklemek Gibidir . Ama Nehir Asla Durmaz ''sözü İle İlgili Kompozisyon

Her insan mutlu olmayı ister , hayatının bir düzen içerisinde geçmesi , rahat ve huzurlu bir yaşam sürdürmeyi amaçlar . Ancak mutlu olmak için çok büyük şeylerin peşinde koşmaya gerek yoktur . Küçük şeyler bile yetinmeyi bilen , hayatı seven insanlar için mutluluk kaynağı olmaya yeter de artar .

Bir nehir nasıl ki bir an durup da beklemezse mutluluk da baklenilerek elde edilebilecek bir şey değildir . Mutluluğun sırrı geçmişe takılıp ya da gelecek için kaygılanmak yerine yaşadığımız anın kıymetini bilmek de saklıdır . Yolda yürürken etrafımıza duyarlı olmak , dalda duran bir kuş , kaldırım kenarındaki bir kedi , annesinin elinden tutmuş meraklı gözlerle etrafı seyreden küçük bir çocuk ve daha yüzlerce binlerce ayrıntı bize mutluluk vadetmektedir . Yeter ki biz mutlu olmak isteyelim . Çok paramız olunca mutlu olacağımızı zannedersek ya da mutlu olmak için ünlü bir futbolcu veya sanatçı olmak gerektiğini zannedersek yanılırız . Sonumuz hayal kırıklığı olur .


Kısacası mutluluğun sırrı tebessüm edebilmekte saklıdır . Tebessüm etmek de bedavadır . Sadece insanları , doğayı ve her şeyi sevdiğimizde mutluluk bizim için kaçınılmaz olacaktır . 
Kompozisyon Örnekleri

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme