Ağaç Yaşken Eğilir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Ağaç Yaşken Eğilir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Hayatta bir şeylerin yapılabilmesi için belli dönemler , kritik zamanlar vardır . Her şeyin zamanı vardır ve bu önemli zamanlar  geçmeden yapılacak olan hayaller ve hedefler gerçekleştirilmeye çalışılmalıdır . Bir çocuğun en iyi yetişeceği zaman ,  iyi bir terbiye alacağı zaman , iyi bir ahlaka sahip olacağı zaman da küçük yaşlarda  olduğu zamanlardır . Burada aile denen toplumun en önemli kurumuna önemli görevler düşer .

Aile çocuğuna zamanında iyi bir eğitim verirse , edepli olmayı , saygılı olmayı  ve sevgiyi , yardımlaşmayı , hayvan ve insan sevgisini öğretirse , o ailede yetişen çocuk ileride  güzel huylara sahip olacak, iyi insan olacaktır . Yani ne ekersen onu biçersin . Çocuğa küfür öğretirsek , çocuk bir zaman sonra ana , babaya ve çevresindekilere küfür etmeyi normal görür . Çünkü aile  böyle öğretmiştir . Burada çocuğun suçu yoktur . Suçlu olan ailedir . Aile çocuğunu iyi yetiştirmelidir . Bir başka örnek ise şöyle verelim : Gençken çalışmalıyız ve üretmeliyiz . İnsan gençken güçlü olur , üretken olur ve geleceğine hazırlık yapar . Kişi gençliğin kıymetini bilmediği zaman , yaşlandığı zaman yapmadıkları iyi şeylerden dolayı  pişman olsa bile artık vakit geçmiştir . Çünkü yaşlılıkta güç kalmamıştır , kişi o kiritik  dönemi geçeli çok olmuştur . Bundan dolayı her zaman ,  zamanında hayaller ve hedefler gerçekleştirilmeye çalışılmalıdır . İş işten geçmeden üzerimize düşen sorumlulukları yapalım ve ileride pişmanlıklar dolu bir yaşam geçirmeyelim .

Her şeyin bir zamanı olduğu gibi insanların eğitimi için de en uygun zaman çocukluktur . Bu yüzden çocuklar küçükken güzel huylar ve beceriler kazandırılmalıdır .

5 yorum:

Deneme