Bugünün Hakkını Vermeyen Yarını Hak Edemez Sözü İle İlgili Kompozisyon

Bugünün Hakkını Vermeyen Yarını Hak Edemez Sözü İle İlgili Kompozisyon

"Hakkını vermek" diye bir deyimi duymuşsunuzdur . Hakkını vermek deyimi yapılan bir işin gereklerine uygun olacak şekilde yerine getirilmesidir . Mesela bir çiftçi tarlasından en iyi verimi alacak şekilde çalışıyor , toprağını etüd edip bu toprakta yetiştirilebilecek en uygun meyve ya da sebzeyi belirliyorsa , daha sonra modern tarım ve sulama tekniklerini kullanarak en fazla verimi elde ediyorsa işinin hakkını veriyor demektir . Bu durum yapılan her iş için geçerlidir .

İnsan geleceğini planlarken olmak istediği bir hedef belirlediyse bu hedefe ulaşmak için bugününü iyi değerlendirmelidir . Yani öncelikle bugün çalışmalı , çabalamalı , elimizden geleni yapmalı yani bugünün hakkını vermeliyiz ki yarını hak edebilelim . Ağustos böceği misali yan gelip yatan bir adamın geleceği elbette sıkıntılı olacaktır . Çünkü " yokuşta akmayan ter inişte göz yaşı olur " sözünün de veciz bir şekilde ifade ettiği gibi bugün çalışmazsak , yorulmazsak yarın ulaşmayı hedeflediğimiz hiçbir yere varamayız .

İnsan hak ettiğini yaşar . Yani bugün çalışan yarın rahat eder , bugün tembellik eden yarın rezil olur . Hem şahsi olarak hem de milletimizin , devletimizin geleceğini korumak için her günümüzü çalışarak ve üreterek geçirmeliyiz .  

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme