Kadınlara Şiddet İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Kadınlara Şiddet İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Kadınlara şiddet göstermek acizliğin , zayıflığın göstergesidir . Özellikle de erkekler tarafından kadına yapılan şiddet,  erkeğin ne kadar güçsüz olduğunun , karaktersiz olduğunun göstergesidir . Kadınlara yapılan şiddete karşı toplum olarak sessiz kalmamalıyız . Kadınlarımız haklarını aramalıdır . Kadınlar bir toplumun en değerli , en şerefli  varlıklarıdır . Bizi biz yapan , bizim güçlü olmamızı sağlayan kadınlarımız , eşlerimiz , analarımızdır . Onlara kalkan her eli yere indirmesini bilmeliyiz , erkekler olarak kadınlarımızı el üstünde tutmalıyız , eşine , kızına, yoldan geçen bir kimseye şiddet uygulamaya kalkışan erkeklere karşı durmalıyız , dik durmalıyız .

Kadınlara yönelik şiddetin son bulması için okullarda çocuklarımıza gerekli eğitim ve öğretim verilmelidir  . Anneler erkek çocuklarını büyütürken  , onlara sağlam bir eğitim verilmelidir . Kadınlara asla el kalkmaması gerektiği , kadınların her zaman çok sevilmesi gerektiğini çocuklarımıza daha küçük yaşlardayken öğretmeliyiz . Kaynanalar oğullarını kışkırtıp gelinlerin üzerine salmamalıdır . Ne yazık ki hala bazı yerlerde bu cahilce davranışlar toplumumuzda devam etmekte , erkek  üstün görülmekte ve kadına yapılan şiddet normal karşılanmaktadır . Bu yanlış davranışlara dur demeliyiz . Televizyonlarda kadına şiddete hayır denilmeli , kadınlarımızın önemi ile ilgili programlar yapılmalı , seminerler düzenlemelidir . İnsanlarımız bilinçli olmalı , ailelerimiz bilinçli olmalıdır . Bir insana yapılacak en büyük hakaret en büyük haysiyetisizlik bir kadına el kaldırma , bir kadını hayattan koparmaktır . Kadınlarımız ölmesin , onlara acı çektirilmesin , onlar iş hayatında , üretimde yerini alsın . Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüz kadınlara çok önem vermiş ve şu anlamlı  sözü söylemiştir :

''Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil , omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın .  ''
Kadının en büyük vazifesi analıktır ! İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse , bu vazifenin ehemmiyeti layıkıyla anlaşılır.'' Bundan dolayı kadınlarımıza hak ettiği değeri vermeliyiz , kadına yönelik her türlü zulme, eziyete, işkenceye dur demeliyiz.  Sizce de artık zamanı değil mi!



0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme