Teknolojinin Zararlarından Nasıl Korunabiliriz ?


Teknolojinin Zararlarından Nasıl Korunabiliriz ?

Son yıllarda teknolojide büyük gelişmeler sağlanmıştır . Her teknolojik ürünün en kalitelisi , en yenisi ortaya çıkmaktadır . Çünkü yaşadığımız dönem bilim ve teknolojinin hızla ilerlediği bir zamandır . Teknoloji ürünleri hayatımızı kolaylaştırmakta ve bize rahatlık  sağlamaktadır . Fakat teknolojik ürünleri de bilinçli kullanmak gerekir . Yani teknolojik aletlere ,  ürünlere bağımlılık olmamalıdır . Özellikle cep telefonları , tabletler , bilgisayarlar , laptoplar ve diğer teknolojik ürünlerin fazla kullanımı kişide bağımlılık yapar . İşte bu yüzden  teknolojinin zararlarından korunmak için şunlar yapılmalıdır :
* Elektoronik aletler ile yatıp kalkmamalıyız . Teknolojik ürünleri ihtiyacımız olduğu zaman kullanmalıyız .

* Radyasyondan korunmak için , teknolojik ürünlerin zararlı  ışınlarından korunmak için bilinçli tüketici olmalıyız .

* Kullanılmayan teknolojik ürünler kapalı tutmalı ya da fişten çekmeliyiz .
* Akşam yatmaya gidildiği zaman yanımızda cep telefonu , bilgisayar bulunmamalıdır .  Yatak odasında televizyon , radyo , cep telefonu gibi teknolojik ürünler olmamalıdır .
* Özellikle de küçük yaştaki çocuklara cep telefonu , bilgisayar saatlerce verilmemelidir . Çünkü teknolojik ürünlerin fazla kullanılması , küçük çocuklarda daha fazla bağımlılık yapmakta ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olmaktadır .
* Sağlık sorunları yaşamamak için teknolojik ürünler ile aşırı haşır neşir olmamalıyız . Daha çok sosyal hayatımıza yönelmeliyiz.  Asoyal bir hayat sürmekten kaçınmalıyız .
* Çalışır halde bulunan teknolojik ürünlerden belli mesefade uzak durmaya dikkat etmeliyiz .
* Teknolojinin zararlarından korunmak için haftada üç dört gün egzersiz yapmalıyız , spor yapmalıyız . Böylece eklemlerimizi  geliştirmeliyiz.
* Devamlı masa başında bilgisayar vb. teknolojik aletler ile çalışan bireyler ara ara kalkıp  evde ya da iş yerindeyse kısa kısa yürüyüşler yapmalıdır .
* Kişi ekran karşısında saatler kalmamalıdır. Belimizin arkasına belimizi korumak için yastık koymalıyız .
* Telefonda iletişim kurarken kulaklık kullanmaya dikkat etmeliyiz . Telefonu kulağımıza aşırı yaklaştırmamalıyız .
* Telefon şarjdayken kesinlikle telefonda biri ile konuşmamalıyız .

1 yorum:

Deneme