Türkiye'nin Sizin İçin Önemini Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız .


Türkiye'nin Sizin İçin Önemini Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız .

Ülkem , vatanım ,  benim içinde doğup büyüdüğüm , ekmeğini yediğim , suyunu içtiğim cennet gibi güzel yerdir . Ben bir  Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşı olarak ülkemde yaşamaktan gurur duyuyorum . Çünkü benim ülkem  bir başkadır . Havası ,  suyu , toprağı  , kısacası her şeyi özeldir benim için .  Ülkemiz dünya ülkeleri içerisinde de stratejik bir öneme sahip olan ülkedir  . Çünkü ülkemiz üç kıtanın birleştiği stratejik bir noktada bulunur . Zengin yer altı kaynaklarına sahip olan ülkemiz cennet bir ülkedir . Dört mevsimin belirgin ve aynı anda görüldüğü ülkemize her yıl binlerce turist gelmekte ve ülkemizin güzelliklerinden faydalanmaktadır .

Ülkem doğal ve tarihi  güzellikleri ile dolu olan eşsiz bir ülkedir .  İstanbul ve Çanakkale gibi önemli boğazlara sahip olan , petrol bakımından zengin olan ülkelere yakın olan  bir ülkedir .  Ülkemiz  sanayide , ticarette , eğitimde de hızla gelişmeye devam eden , gelişmekte olan bir ülkedir .  Ülkemiz ordu bakımından da dünyanın sayılı güçlü orduları arasında yer alan harika bir ülkedir .Ülkemiz şu anda büyük tehditler ile karşı karşıya kalmakta  fakat milletçe bu zorlukları da aşacağımıza inanıyorum . Şu anda Afrin'de olan değerli Mehmetçiklerimiz bu cennet vatan için canlarını feda etmekte ve ölümden korkmamaktadır . Biz de bu askerlerimizin değerini bilelim ve bu Anadolu'nun bağrından kopup gelmiş ve ölümden korkmayan bu askerlerimize minnet borçlu olduğumuzu unutmayalım . Bu yüzden Türkiye'mizin , cennet vatanımızın kıymetini bilmeliyiz . Ülkemizi tehdit eden her türlü iç ve dış terör örgütlerine karşı mücadele etmeli ve ülkemizi korumalıyız . Ülkemizi  hiçbir gücün bölmesine izin vermemeliyiz . Bu ülke, bu kutsal topraklar kolay kazanılmamıştır . Lazı ile, Kürdü ile, Çerkezi ile Türkü ile vb. hepsinin kanı ile sulanmış ve bu zamana kadar ayakta kalabilmiştir .

Bu yüzden  bu topraklarda kardeşçe yaşayalım ve bizi bölmek isteyenlere, aramıza kin ve düşmanlık sokmak isteyenlere asla izin vermeyelim . Bu ana vatanın değerini bilelim ve bu vatana asla ihanet etmeyelim . Milli birlik ve beraberlik içinde , bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşamasını bilelim .

1 yorum:

Deneme