Dünyamız İçin En Tehlikeli Canlı İnsandır Sözüne Katılıyor Musunuz ? Neden ?


Dünyamız İçin En Tehlikeli Canlı İnsandır Sözüne Katılıyor Musunuz ? Neden ?

Dünyamız için en tehlikeli  canlı insandır . Allah tarafından insanlara akıl verilmiştir . İnsanlar bu aklı kullanarak kendi iradeleri ile iyi işler de yapabilir , kötü işler de yapabilir . Yani bu durumda insan hem en tehlikeli canlı olabilir hem de en  en tehlikesiz canlı da olabilir . Çevremize baktığımızda , dünyaya baktığımızda ise daha çok tehlikeli canlıları yani bu tip insanları görmekteyiz .  İnsanların çevreye ve birbirlerine verdiği zararları , kötülükleri düşündüğümüz zaman gerçekten de insanın en tehlikeli canlı varlıklar olduğunu inkar edemeyiz . Daha iyisi olayım , daha güçlüsü olayım , daha çok ezeyim ,  daha fazlasına sahip olayım , daha çok masum insanlara zarar vereyim daha çok daha çok...

Yani bu ve benzeri duygular insanın   hem kendisine hem de dünyaya zarar vermekte ve bu durum da insanı en tehlikeli varlık durumuna getirmektedir . Mesela teknolojik bir gelişme  olumlu anlamda , insanlığa faydalı anlamda kullanıldığı zaman herhangi bir zararı olmazken insanlığa zarar verirse , insanlığı yok ederse  işte o zaman kötü olur . Mesela Amerika Birleşik Devletlerinin bitmek bilmeyen hırsları yüzünden , bitmek bilmeyen  işgalleri yüzünden Hiroşima'ya atılan atom bombasında insanlık ölmüştür , bir kısım insanlar en tehlikeli canlılar olmuştur . Çünkü bu insafsızlığı, bu insanlık dışı hareketi yapan ne yazık ki insan ve insan denen birtakım varlıklardır .  Daha bu ve bunun gibi birçok örnek verebiliriz . Savaşta öldürülen masum yavrular, çocuklar , acımasızca çeşitli şekillerde kadınlara uygulanan işkenceler , zulümler , zalimlikler , sömürülenler  vb .  

İşte tüm bunları yapan en tehlikeli varlık olan insanlar, ülkeler, ülkelerin tehlikeli yöneticileridir . Dolayısıyla da dünyamız için en tehlikeli canlılar ne yazık ki insanlar, insan gruplarıdır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme