Otizm Hastalığı Olan Bir Kişiye Mektup Yazınız .


Otizm Hastalığı Olan Bir Kişiye Mektup Yazınız .

Evimize güneş gibi doğan sevgili kardeşim  Esin . Sen doğduğunda o kadar mutlu olmuştum ki dünyalar benim olmuştu . Çünkü bir kardeş gelmişti ve ben de artık yalnız değildim .  Sen küçücüktün , bir zaman sonra büyümeye başladın . Seninle oyunlar oynamak , koşmak  , eğlenmek istiyordum ama sen benim hiç gözüme bakmıyor  , benimle göz teması kurmuyordun . Acaba hasta mısın diye düşündüm . O gün içim bir tuhaf olmuştu , bir kenara çekilmiş oturuyordum . Annem yanıma geldi ve ne oldu Fatma dediğinde anne kardeşim benim gözüme bakmıyor diye ağladım .

Annem hemen senin yanına geldi ve kendisine bakman gerektiğini söyledi  , sen kendi kendine bir şeyler diyordun fakat anlamıyorduk . Annem de babamı arade ve hemen doktora gittiniz . Akşam annem ve babam eve geldiğinde çok üzgün ve perişan haldelerdi . Anneme " ne olmuş annecim biricik kardeşime " dedim . Annem ise kardeşin Otizm hastası olmuş dedi . O ne diye sorduğumda annem hemen bana kısaca anlattı ama ben hiç üzülmedim çünkü kardeşim yaşıyordu da en çok da buna sevinmiştim . Çünkü sen yaşayacaktın ve benim yanımda nefes alacaktın canım kardeşim . Belki hiç ilerleme bile kaydetmeyeceksin ama hep yanımda olacaksın . İşte bu dünyanın en özel ve en güzel duygusu . Ben seninle hep oynayacağım yine de . Senden hiç bıkmayacağım , sen evi dağıttığında sana asla kızmayacağım , seni koşulsuz seveceğim sevgili Esin'im . Belki bu mektubu hiçbir zaman göremeyeceksin , okumayacaksın ama ben yine de yazıyorum işte sana . Annem  sabırlı olmamız gerektiğini ve senin cennetten gönderilen bir melek olduğunu söyledi bana . Anneme sarıldım ve ikimizde ağladık . Anneme söz verdim seni hiç üzmeyeceğime , senden hiç bıkmayacağıma dair .  Hiç kardeşler bıkar mıymış ki birbirinden , bıkmaz canım kardeşim . Çünkü biz aynı karından doğan iki mucizeyiz .

Biliyorum zor ama sen bir gün iyi olacaksın ve gözlerime bakacaksın , bana ablaaaaaa diyeceksin ve ben de sana sarılacağım . Seni hiç bırakmayacağım , hep çok seveceğim . Bana umut etmeyi , sabırlı olmayı ,  çalışkan azimli olmayı , kararlı olmayı öğrettiğin için sana sonsuz teşekkürler ediyorum bir tanecik meleğim .  Bir gün güzel  günler gelecek ve ben o zaman dünyanın en mutlu ablası olacağım . Güzel günler senin olsun , mutlu günler senin olsun benim güzel gözlü Esin'im .

1 yorum:

Deneme