Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Bir Kopmuş Demektir Sözü İle İlgili Uzun Bir Kompozisyon Yazınız .


Sanatsız Kalan Bir Milletin  Hayat Damarlarından Bir Kopmuş Demektir Sözü İle İlgili Uzun Bir  Kompozisyon Yazınız .

Sanat duygu ve düşüncelerin  belirli bir teknik ve  estetik kurallara göre çeşitli maddelerle  ifade edilmesi olayıdır . Her sanat eserinde bir mana ve şekil vardır .  Eserin söylemek istediği şeyi sanatkarın  yaşamından ve sosyal  çevresinden daha iyi  ne anlatabilir . Elbette sanat anlatabilir . Sanat sanatçının   eserinde güzeli aramasıdır .  Sanat insanların içindeki ortaya çıkaran bir değerdir . Bunun  içi  her toplum sanat ile ilgilenmelidir .

Sanat alanında ilerlemek için sanatın tüm dalları ile ilgi içinde olmalıyız .  Sanat  insanlığı birleştirir , ortak duygu ve düşüncelerimizi ortaya çıkarır . Bunun için her zaman sanat ile ilgilenmeliyiz . Her birimiz kendi yeteneğimize uygun olan bir sanat dalı ile ilgilenmeliyiz . Örneğin "x"  bireyi iyi ressam olabilir, "y" bireyi iyi müzisyen olabilir , "z"  bireyi iyi bir şair olabilir vb . İşte bu alanlarda  çalışan kişiler ülkemizi dünyada iyi bir şekilde temsil edebilir . Bunun için toplum olarak her zaman sanatla ilgilenmeliyiz ve sanata karşı duyarlı olmalıyız . Dünyadaki sanat alanındaki gelişmeleri takip etmeliyiz ve bu gelişmelerden asla geri kalmamalıyız .  Sanat  insanların güzel duygularını ortaya çıkarır . İnsanların ortak beğenilerini , farklı beğenilerini ortaya çıkarır . İnsanları sevgide , saygıda birleştirir . Farklı renkleri bir araya getirir . Bunun için her zaman sanat ile ilgilenmeliyiz . Bir milleti  sanat dalları ile ilgilenmediği zaman körelmeye başlar . Bu da o milletin  geri kalmasına neden olabilir .

Sanat sayesinde kültürel değerlerimize daha iyi sahip çıkarız , milli kimliğimizi , milli sanatımızı ortaya koyarız  ve bizi bizi yapan değerlerimize sahip çıkarız . Bunun için asla sanattan yoksun kalmamalıyız , asla hayat damarlarımızdan kopmamalıyız , yoksa yaşayamayız . Sanat insanın iç dünyasını ve dış dünyasının  ona hissettirdiklerini  eserine yansıtması sürecidir . Bunun için sanatla kalın , sanatsız yaşamayın .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme