Sporda Şiddet İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Sporda Şiddet İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Şiddet kimden ya da nasıl olursa olsun hiçbir şekilde haklı görülemeyecek bir eylemdir . Sporun içerisinde şiddetin olması ise asla ve asla sporun ruhuna uymamaktadır . Çünkü spor rekabet , barış , kardeşlik demektir . Birçok spor dalının ortaya çıkış hikayesi araştırıldığında temelde taraflar arasındaki anlaşmazlıkların kan dökülmeden çözülmesi  amacının olduğu görülebilir .  Bu yüzden sporun içerisinde asla şiddet olmaması gerekir .

Günümüzde dünyada ve ülkemizde en fazla ilgi gören spor dalı futboldur . Maalesef şiddet olaylarının en fazla yaşandığı spor dalı da futbol olmaktadır . İnsanların eğlenmeyi bilmemesi , taraftarlığı holiganlıkla karşılaştırması , başkalarına tahammül edememesi gibi sebeplerle futbolda terör olayları git gide artmaktadır . Başkalarının başarılarını alkışlamayı bilmemek , yenilgiyi kabullenememek gibi daha onlarca sebebi de bu olayların temeline koyabiliriz . Ayrıca futbolun içerisinde aktif rol alan yöneticiler ve oyuncuların da kendi konumlarını sağlamlaştırmak adına ve kendi hatalarını gizlemek için yaptığı açıklamalar da şiddeti körüklemektedir . Adeta kulüpler ne kadar düşman kazanırsa o kadar güçlü olacağını zanneder hale gelmiştir .

Sporda şiddetin önüne geçmek için en başta eğitim olmak üzere birçok alanda çalışmalar yapılması gerekir . Çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren spor kültürü aşılanmalı , stadlarda da taşkınlık yapanlara anında müdahale edilerek insanların spor zevkinden mahrum bırakılması engellenmelidir . Yoksa ülkemizde sporda şiddet olaylarının bitmesi mümkün görülmemektedir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme