Memleket Hasretiyle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Memleket Hasretiyle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsanın doğduğu , ekmeğini yiyip suyunu içtiği memleketinin yerini hiçbir yer tutmaz . Çünkü orada yaşanmış  anılar vardır ,  özlemler vardır ,   mutluluklar vardır , acılar vardır . Hele bir de  çeşitli nedenlerden dolayı zorunlu olarak başka bir  şehre ya da başka bir ülkeye gidildiği zaman işte memleket hasreti o zaman daha ağır gelir bize .  Sılaya özlem olur ,  sevda olur ,  ümit  olur .  Bazen mecburi  olarak çalıştığımız yere  karnımızı doyurduğu  için gider ve uzun yıllar orada kalabiliriz . Gittiğimiz  yerlerde anamızın köyde yaptığı çörekleri , tereyağları , börekleri özleriz . Orada her  çeşit yiyecek içecek olsa da  asla memlekette yediğimizin lezzetini alamayız .  Hele ki köyümüzde biten yemlikler,  acı turplar ,  semiz otları , madımaklar onların tadını hiçbir yiyecek veremez bize .  Çünkü onlar da memleketimizin  insanları gibi doğaldır ve asla zarar vermez bizlere .

Memleket anamızın , babamızın , eşimizin dostumuzun olduğu yerdir  .  Aslında  bunun için hasret kalırız zaten memleketimize .  Güven duyduğumuz , her zaman varlığını arkamızda hissettiğimiz yakınlarımız , büyüklerimiz vardır , o elleri öpülesi büyüklerimiz , köyün mis gibi kokusunun  saçlarına , ellerine sindiği o  gözleri öpülesi köy çocuklarımız . Memlekete özlem vardır ,  hasret vardır , ıstırap  vardır bazen insanda .   Çünkü  bazı insanlar yıllarca memleketinden uzak kalmakta ve bunun acısını yaşamaya mecbur olmaktadır .  Ama hep bir umut vardır yine de . O umut da olmasa , o özlem de olmasa  memleket  hasreti ile yanıp tüter mi hiç insan . Umuttur , sevgidir , özlemdir bizi sılamıza bağlayan . Bazen amansız bir hastalığa yakalanan çocuğunu başka bir ülkeye giderek yıllarca orada hastane köşelerinde bir umutla bekleyen , içindeki memleket hasreti dinmeyen masum ve bir o  kadar da mazlum insanlarımız vardır .  Çocuğu için memleketinden ayrı kalmayı göze alan o koca yürekli ana ve babalar, dedeler  vb. Çocuğum kurtulsun, memleketime geri döneyim, çocuğumu kırlarda gezdireyim, onun için bir kurban keseyim ve tüm  yakınlarımıza, komşularıma herkese et ikram edeyim ve memleket kokusunu içime çekeyim der  . Ama bazen o hasret içinde kalır çünkü çocuk iyileşemeyebilir ve bu hasret daha da artmaya başlar .

Memleketin taşı toprağı , havası , suyu daha çok özlenir . Çünkü insan doğup büyüdüğü yerde hayat sürmek ister . Keşke memleketimizin her köşesi  çok iyi bir şekilde gelişse ve her vatandaşımız sevdiği mesleği memleketinde yapabilse ve ayrılıklar, acılar yaşanmasa derim ama ne yazık ki bu kolay bir şey değildir . Memleketine özlem duyan , memleket aşkı ile yanan ve bir gün memleketine döneceğini umut eden güzel yürekli insanlara , elleri öpülesi emekçilere , işçilere  gönül dolu selam olsun . Allah  kimseyi memleketine hasret bırakmasın , acılar özlemler son bulsun  , mutluluklar daim olsun inşallah . Memleket sevgisi daim olsun .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme