Dost Dostun Ayıbını Yüzüne Söyler Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Dost   Dostun Ayıbını Yüzüne Söyler Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Hemen hemen  hepimiz bir dostumuz olmasını isteriz . Çünkü iyi dost insana hayat verir , mutluluk verir . Ama ne yazık ki iyi dostları kolay bulamayız .  Bunun için belli bir zaman geçmesi gerekir .  İyi dostu bulduğumuz zaman ise ondan hiç ayrılmak istemeyiz . Çünkü bizim her anımızda yanımızda olan, bize asla sırtını dönmeyen ve bizim yanlışlarımızı da bize  söyleyen dostlarımızı  asla kaybetmek istemeyiz .

Gerçek dost  bir hata yapmak üzereyken ya da yaparken bizi heme uyarır  ve bizim dikkatli olmamız  gerektiğini söyler . Çünkü gerçek dostlar bizim canımızın yanmasını  asla istemezler . Çünkü biz de  iyi bir dost isek eğer onlara asla zarar gelmesini istemeyiz ve onları gerektiği zaman uyarırız . Kimi açık gözlü insanlar vardır . Çıkar için dost gibi görünür bizden faydalanmak isterler . İşte böyle kimselere karşı dikkatli olmalıyız . Böyle kimseler yaptığımız yanlışlara sevinir ve içten içe bayram ederler . Bizi uyarmazlar ve  önemsemezler . Bunlar da asla gerçek dost olmamıştır zaten . Bazen dostlarımız iyiliğimizi için acı  söz söyledikleri zaman onlara asla kırılmamalıyız ve onları bırakıp gitmemeliyiz . Çünkü  onlar bizi çok seven  yakınlarımız, değerlilerimizdir  . Bize her anımızda destek olan, gerektiği zaman kusurlarımızı tatlı bir dille bize izah eden dostlarımızı çok sevmeliyiz ve  bizler de onların her anılarında yanlarında olmalıyız .

Gerçekleri  acı da olsa bize bunu söyleyen dostlarımız ile ilişkilerimizi kalıcı hale getirmeye çalışmalıyız . Dostun sözü acı olsa da mutlaka bize ilaç gibi gelecektir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme